Fotbal intern

Astra Giurgiu, măsuri drastice în scandalul de dopaj: ”Am suspendat imediat contractele celor trei”

26.01.2021 | 21:37
Astra Giurgiu masuri drastice in scandalul de dopaj Am suspendat imediat contractele celor trei
ADVERTISEMENT

Oficialii clubului Astra Giurgiu au anunțat că au luat măsuri drastice în scandalul de dopaj în care sunt implicați jucătorii Alexandru Ioniță, Kehinde Fatai și Takayuki Seto și le-a suspendat contractele celor trei.

Echipa giurgiuveană riscă să fie exclusă din Liga 1, după ce jucătorul de bandă dreaptă Alexandru Ioniță a recunoscut că s-a dopat.

ADVERTISEMENT

Contactat de FANATIK, președintele Dani Coman a negat implicarea clubului în aceste cazuri și, mai mult, crede că toți cei trei jucători sunt nevinovați.

Scandalul de dopaj de la Astra Giurgiu se lasă cu măsuri severe

Astra Giurgiu a venit cu lămuriri suplimentare în acest caz și a postat un comunicat pe site-ul oficial în care anunță că a suspendat contractele jucătorilor Alexandru Ioniță, Kehinde Fatai și Takayuki Seto și consideră că la acest moment sunt trataţi ca nişte ”condamnaţi”.

ADVERTISEMENT

”Clubul Astra nu a fost implicat în niciun fel în ‘tratamentul’ efectuat de către cei 3 jucători, aflând de această problemă ulterior, chiar de la ofiţerul ANAD, care s-a prezentat la stadionul din Ploieşti pentru a lua declaraţii jucătorilor.

Facem precizarea că declaraţiile luate atunci jucătorilor nu s-au făcut în prezenţa unui oficial al clubului nostru, avocat sau doctorul echipei, deşi, era vorba şi despre jucători care nu stăpânesc limba română la perfecţie (cu atât mai puţin unităţile de măsură, substanţele active, etc)”, notează gruparea giurgiuveană.

ADVERTISEMENT

”Suntem trataţi ca nişte ‘condamnaţi’”

”Am luat decizia de a suspenda imediat contractele celor trei şi nu putem fi acuzaţi de lipsa celor incriminaţi la anumite termene de judecată, atâta timp cât ei nu au mai fost prezenţi la antrenamente, unul dintre jucători plecând în ţara natală – Japonia (Seto Takayuki).

Astra nu are responsabilități legate de viața privată a jucătorilor angajați, deci nu avea pârghii de a opri un cetăţean japonez să plece la familia sa… ANAD nu a luat un punct de vedere al doctorului echipei noastre cu privire la această situaţie, noi fiind disponibili cu orice lămurire asupra situaţiei.

ADVERTISEMENT

Cu tot respectul, considerăm că la acest moment suntem trataţi ca nişte ‘condamnaţi’, mai degrabă, deşi, este evident că nu avem vreo legătură cu demersul celor trei fotbalişti și nu clubul nostru este judecat. Este evident că nici ANAD nu consideră că clubul nostru este culpabil în această speţă având în vedere faptul că nu ni s-a cerut nicio declaraţie măcar”, anunță gruparea giurgiuveană.

Astra consideră că acest caz este total diferit de cel de la Corona Brașov

”Desigur, suntem stupefiaţi că există această variantă – că laboratoare medicale acreditate, medici români, ar fi putut administra unor sportivi tratamente în cantităţi interzise de legile antidoping (pentru că înţelegem că substanţele administrate, tipul tratamentului, sunt legale, doar cantitatea ar reprezenta ‘problema’)  şi, fără a fi specialişti sau avocaţii laboratorului respectiv, după informaţiile pe care noi le-am obținut de la jucători considerăm că substanţa activă administrată jucătorilor a fost, cantitativ, respectată, până la proba contrarie.

Pare că se urmăreşte mai degrabă crearea unui subiect de presă, fără respectarea drepturilor celor implicaţi si ale clubului nostru – clubul nostru fiind o… posibilă victimă colaterală – aspect total incorect luând în considerare textele legale şi regulamentare incidente în cauză.

Se fac analogii, de persoane fără vreo competenţă, cu cazul Corona Braşov (acolo procedura era interzisă, situaţia este total diferită), care dau declaraţii tendenţioase în acest sens, se refac clasamentele Ligii I, înaintea unor decizii definitive ale instanţelor abilitate, deşi, nimic nu incriminează direct și/sau indirect clubul nostru.

Clubul are enorm de suferit din acţiunile independente ale jucătorilor implicaţi, astfel că facem un apel la abţinere, către toţi cei comentează speţa în cunoştinţă/sau nu de cauză, interesaţi sau nu, deoarece orice afirmaţie cauzatoare de prejudicii va conduce, de drept, la situaţia ca clubul nostru să solicite daune interese la nivelul prejudiciului cauzat”, se încjeie comunicatul.

ADVERTISEMENT
Titularul de azi al României a aflat că a fost vândut, imediat după...
Titularul de azi al României a aflat că a fost vândut, imediat după victoria istorică » „Cred că au și virat banii în cont”
Emma Răducanu repetă marea greșeală a lui Halep: britanica tocmai a dat cu...
Emma Răducanu repetă marea greșeală a lui Halep: britanica tocmai a dat cu piciorul la o șansă imensă
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist care a câștigat bani mulți de la Benfica, PSG sau FC Porto
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată...
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată Europa. Germanii sunt cei mai interesaţi şi plătesc şi 100 euro pe kilogram
Cum arată şi ce studii are soţia lui Edi Iordănescu! Este cu zece...
Cum arată şi ce studii are soţia lui Edi Iordănescu! Este cu zece ani mai mică decât selecţionerul României
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază...
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază sexy s-a pozat! FOTO
O nouă BOALĂ MORTALĂ se EXTINDE rapid. INFECȚIA e CONTAGIOASĂ
O nouă BOALĂ MORTALĂ se EXTINDE rapid. INFECȚIA e CONTAGIOASĂ
Cine e soția lui Nicolae Stanciu, românul care a uimit întreaga lume după...
Cine e soția lui Nicolae Stanciu, românul care a uimit întreaga lume după golul de la Euro.
Florin Niță, portarul Naționalei, nevoit să muncească în fabrică pentru mâncare
Florin Niță, portarul Naționalei, nevoit să muncească în fabrică pentru mâncare
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca...
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca făcută alături de tatăl ei. Obiceiul de lux moștenit de la mama ei, Monica Gabor
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să...
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să cucerească Odesa: „Zelenski și păpușarii occidentali vor război”
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei...
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei iubit. De ce s-a despărțit, de fapt, de antrenorul naționalei României