Fotbal intern

Astra Giurgiu și-a vândut un jucător U21 în Ucraina. Ce sumă au încasat

23.01.2021 | 13:39
Astra Giurgiu sia vandut un jucator U21 in Ucraina Ce suma au incasat
ADVERTISEMENT

Dorit în toamnă de FCSB, fotbalistul echipei Astra Giurgiu, Constantin Dima, a fost cedat de gruparea patronată de Ioan Niculae la revelația campionatului Ucrainei, în ciuda faptului că jucătorul se încadra în regula U21.

Fundașul în vârstă de 21 de ani a fost dorit de Gigi Becali, împreună cu alți trei jucători de la Astra pentru meciul cu Slovan Liberec din preliminariile Europa League, atunci când roș-albaștrii au fost loviți din plin de coronavirus.

ADVERTISEMENT

FANATIK a anunțat în exclusivitate la acel moment că finanțatorul giurgiuvenilor a cerut un milion de euro și în acel moment toată afacerea a picat.

Un fotbalist dorit și de FCSB a fost vândut de Astra în Ucraina

În cele din urmă, Constantin Dima nu a mai ajuns la FCSB, iar în această iarnă Astra Giurgiu a primit o ofertă de la formația Desna din Ucraina și a decis, surprinzător, să se despartă de fotbalistul care se încadrează în regula U21.

ADVERTISEMENT

Conform digisport.ro, fundașul central a plecat deja spre Ucraina pentru a semna contractul cu formația aflată pe locul 3 în campionat, iar Astra va încasa doar 100.000 de euro pentru internaționalul de tineret. În schimb, giurgiuvenii vor primi 20% dintr-un viitor transfer al lui Dima.

În sezonul trecut, sub comanda lui Bogdan Andone, Constantin Dima era titular de drept în centru defensivei astralilor, acolo unde făcea pereche cu mult mai experimentatul Gabriel Tamaș.

ADVERTISEMENT

În actuala stagiune, internaționalul de tineret a jucat doar nouă meciuri, ultima dată când a îmbrăcat tricoul giurgiuvenilor fiind la 11 decembrie 2020, în partida încheiat la egalitate la Botoșani, scor 1-1.

Între timp, Constantin Dima, care mai avea contract cu Astra până în vara anului 2022, a dispărut din echipa lui Eugen Neagoe. El depusese memoriu pentru neplata salariilor și își dorea să devină jucător liber. În aceste condiții, conducătorii clubului au decis că cea mai bună variantă este să-l cedeze în Ucraina, pentru a mai scoate niște bani pe el.

ADVERTISEMENT

În vara anului 2017, Dinamo l-a împrumutat pe Dima la Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, iar un an mai târziu l-a cedat definitiv la FC Viitorul. Jucătorul nu s-a impus la formația lui Gică Hagi și șase luni mai târziu a ajuns la Astra Giurgiu.

ADVERTISEMENT
Tags: