Fotbal intern

Astra – U Craiova nu se mai joacă! Giurgiuvenii, răspuns halucinant de la UEFA

01.08.2020 | 21:24
Astra  U Craiova nu se mai joaca Giurgiuvenii raspuns halucinant de la UEFA
ADVERTISEMENT

Meciul Astra Giurgiu – Craiova are loc vineri, 31 iulie, cu începere de la ora 18:45 în cadrul etapei a 9-a din play-off-ul Casei Pariurilor Liga 1. Este ultima partidă pentru olteni înaintea finalei la titlu de luni, 3 august, din Bănie, contra CFR Cluj.


UPDATE, 31 iulie, ora 21:26 / Avocatul Astrei Giurgiu a vorbit despre răspunsul halucinant pe care l-a primit de la UEFA, în ceea ce privește partida dintre Astra și Universitatea Craiova:

ADVERTISEMENT

Căutăm soluții să se dispute jocul pe teren, în primul rând pentru acuratețea rezultatului sportiv și în al doilea rând, pentru a nu periclita relația comercială pe care Liga o are cu privire la drepturile TV. 

UEFA, ca un for rațional a analizat pe conjunctură în limita regulamentului de care dispune, dat fiind faptul că este o situație specială care cere și măsuri speciale. 

ADVERTISEMENT

Au spus foarte clar că nu-i deranjează faptul că aceste jocuri se vor juca și în afară termenului impus de ei, atâta timp cât nu intervin în stabilirea clasamentului final.

Rezultatul de aseară putem spune că este în favoarea unei rezolvări pe teren a acestor jocuri. 

ADVERTISEMENT

Ne-am declarat disponibilitatea de a supune oricărei decizii care va avea că rezultat disputarea partidelor pe teren”.

„Din păcate, aceste analize nu sunt atât de sigure. E un caz în care din pozitiv a devenit negativ și ne gândim că încă un jucător ar fi negativ, e vorba de Dima.

ADVERTISEMENT

Asta e viața, sunt lucruri care nu pot fi clare sau să nu fie stabilite în mod concret. Sincer, dacă vor lua decizia să pierdem cu 3-0 vor greși, pentru că decizia nu e sustenabilă și va bulversa și play-out-ul”, a mai spus Claudiu Popa.


UPDATE, 31 iulie, ora 16:13 / Rezultatele testelor de la Astra Giurgiu au relevat alte patru cazuri pozitive de COVID-19, din informațiile FANATIK. Persoanele respective vor fi izolate de restul echipei. Însă, Confruntarea dintre Astra și U Craiova nu se mai joacă:

„Sunt patru cazuri pozitive. Trei jucători de la prima echipă și unul de la echipa a doua. Pornește o nouă ancheta epidemiologică. Conform ordinului ministrului clubul Astra e suspendat de la programări până la finalizarea anchetei. Noi vom urma procedurile impuse de autorități. E clar că meciul din această seară nu se va mai juca”, a declarat Justin Ștefan pentru gsp.ro.


UPDATE, 31 iulie, ora 12:35 / Justin Ştefan a făcut câteva precizări de ultimă oră înainte de meciul Astra Giurgiu – U Craiova.

“Suntem în stand-by. În momentul de față, observatorul meciului, domul Paul Micu, se îndreaptă către DSP Giurgiu să vedem exact ce se întâmplă mai departe. Așteptăm și rezultatele primei testări efectuată în cursul zilei de ieri. Astăzi se va mai face o testare, la Spitalul Județean Giurgiu, și sperăm să venim cu o informație pozitivă cu privire la acest meci”, a declarat Justin Ştefan la ProSport Live.


Ambele concurente la titlu mai au câte un obstacol de trecut înaintea momentului adevărului. CFR Cluj merge la Bucureşti, pentru partida cu FCSB, Astra primeşte vizita Craiovei. La acest moment oltenii au un punct mai mult decât campionii ultimelor două sezoane din Liga 1.

Mai există un element comun la ambele meciuri. Ele nu au putut avea loc la data stabilită iniţial în calendar ca urmare a faptului că la CFR Cluj au fost depistate nu mai puţin de 26 de persoane infectate cu COVID 19, iar apoi retestările au arătat că primele investigaţii fuseseră greşite iar la Giurgiu mijlocaşul Crepulja de la gazde este pozitiv.

Astra Giurgiu – Craiova Live Stream Digi Sport, Telekom Sport, Look Plus

Partida Astra Giurgiu – Craiova se joacă vineri, de la ora 18:45, pe stadionul Marin Anastasovici de la malul Dunării şi este televizată în direct pe canalele Digi Sport 1, Telekom Sport 1 şi Look Plus. Puteţi accesa şi site-ul FANATIK.RO, pentru a urmări meciul în format LIVE VIDEO.

LPF a luat decizia disputării acestei partide în regim de urgenţă, trecându-se peste regula celor cinci zile de aşteptare până la noua testare.

Craiova a avut doi infestaţi din staff-ul tehnic

Craiova a trecut şi ea prin emoţii, după ce două persoane din personalul administrativ s-au infectat cu coronavirus, dar, din fericire, nici un jucător nu a ieşit pozitiv, iar în cazul antrenorului Cristiano Bergodi s-a dovedit o alarmă falsă, italianul fiind şi el OK.

Oltenii sunt convinşi că giurgiuvenii nu vor intra pe teren pentru a face act de prezenţă şi vor da o replică puternică, Astra ocupând locul 3, dar fără drept de participare în cupele europene. De altfel, preşedintele Astrei a şi declarat că echipa vrea să joace meciul şi nu acceptă varianta să piardă la masa verde cu 0-3 din motive de pandemie.

Jucătorii Astrei, stimulaţi financiar cu plata unor salarii

Mai mult, tocmai înaintea acestui meci jucătorii au fost informaţi că le-au fost virate salariile pe luna martie şi că săptămâna viitoare vor intra şi cele pentru aprilie. Două salarii în interval de o săptămână este ceva rar la echipa patronată de Ioan Niculae.

Nu vor lipsi de pe teren vedetele Budescu şi Alibec, chiar dacă ultimul e decis să plece în vară. Astra a stopat şi pe CFR Cluj la Giurgiu, revenind de la 0-2 la 2-2, aşa că trupa din Bănie trebuie să se aştepte la un meci foarte greu.

Mihai Rotaru voia victorie cu 3-0

Craiova trebuie însă să câştige, pentru a rămâna la finala de luni cu două opţiuni, inclusiv egalul. Bergodi are cam tot lotul la dispoziţie şi faptul că echipa a câştigat toate jocurile de la venirea lui dă şi mai multă încredere. Patronul Mihai Rotaru a cerut victorie cu 3-0, dar nu s-a opus disputării partidei, în momentul în care a aflat care este varianta propusă de LPF.

Casele de pariuri merg pe ideea că oaspeţii au prima şansă, cotă 1,60, considerând că jucătorii Astrei au acuzat şocul cu imbolnăvirea cu COVID din lot. Giurgiuvenii au primit 5,50, iar un gol marcat de ei are exact valoarea succesului oltenilor.


  • (P) Cota BETANO pentru Astra – U Craiova: 1,75 este cota pentru “2 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT