Fotbal intern

Astra Giurgiu a transferat un internaţional de tineret. A fost aproape de Dinamo

22.09.2018 | 09:59
Astra Giurgiu a reuşit transferul internaţionalul de juniori moldovean Victor Stînă

Astra Giurgiu a reuşit un transfer foarte interesant. Clubul giurgiuvean a anunţat faptul că l-a luat pe internaţionalul de tineret moldovean Victor Stînă.

Stînă a fost şi în atenţia lui Dinamoîn această vară. El s-a antrenat sub comanda lui Florin Bratu timp de câteva zile, iar antrenorul dinamovist s-a arătat mulţumit de prestaţia tânărului fotbalist de peste Prut. Cu toate acestea, transferul lui Stînă la Dinamo nu s-a mai materializat. Astfel, Victor Stînă a semnat cu pe cinci ani cu Astra Giurgiu. Jucătorul născut în 1998 este internaţional U21 şi U19 al Republicii Moldova. La numai 20 de ani, Stînă are un CV foarte interesant, cu nu mai puţin de 44 de meciuri jucate şi 6 goluri înscrise în tricoul lui Zimbru Chişinău.

Astra Giurgiu, campanie curajoasă de transferuri

Astra Giurgiu a fost una dintre echipele care s-a mişcat cel mai bine în această vară. Pe lângă transferul lui Victor Stînă, fosta campioană a României l-a repatriat pe golgeterul Azdren Llullaku, l-a adus şi pe mijocaşul ofensiv Neluţ Roşu, dar şi jucători cu experienţă în primele ligi din Franţa, precum Julien Begue sau Dylan Bahamboula.

Cu toate acestea, cel mai important transfer efectuat de Astra Giurgiu în această vară este aducerea lui Denis Alibec. Fostul golgeter al astralilor s-a aflat într-o postură dificilă la FCSB, unde a marcat un singur gol în sezonul trecut al Ligii 1 Betano. Mai mult, acesta s-a certat cu Nicolae Dică şi cu Gigi Becali şi a fost trimis să se antreneze în parc! Astfel, Alibec a fost recuperat de la FCSB în schimbul a 1,4 milioane de euro şi a reuşit în sfârşit să spargă gheaţa, etapa trecută, împotriva lui Dinamo Bucureşti.

Noul antrenor al Astrei, Gigi Mulţescu, s-a arătat încântat de acest lucru şi anunţă revenirea lui Alibec: “De când am venit am simţit că el îşi doreşte să evolueze ca fotbalist. A căpătat încredere, s-a deschis sacul cu goluri acum. Este mai deschis, ceea ce este foarte important. Şi la antrenament se vede, e altceva. Dar e abia începutul, confirmarea e mai grea”, a spus cel poreclit „SMURD-ul”.