Pariuri sportive

Astra începe bătălia pentru Europa League – Vezi analiza meciului şi aşteptările noastre de la meciul cu Zira!

Prima manşă din turul II preliminar Europa League ne propune o dispută în care va evolua prima formaţie românească implicată în lupta pentru calificarea în cupele europene. Astra Giurgiu îi...
13.07.2017 | 21:54
Astra incepe batalia pentru Europa League  Vezi analiza meciului si asteptarile noastre de la meciul cu Zira
ADVERTISEMENT

Prima manşă din turul II preliminar Europa League ne propune o dispută în care va evolua prima formaţie românească implicată în lupta pentru calificarea în cupele europene. Astra Giurgiu îi va fi gazdă joi seară, pe Stadionul Marin Anastasovici, de la orele 20:30, echipei care a încheiat pe locul 4 ultima stagiune din campionatul Azerbaidjanului, IK Zira.

Dacă ne limităm numai la faptul că lotul Astrei este evaluat la 8 milioane de Euro, dublu faţă de cel al azerilor, ar trebui să credem că această partidă va fi una uşoară pentru giurgiuveni, însă ţinând cont de numeroasele schimbări care au avut loc în cadrul echipei conduse în acest moment de Edward Iordănescu, ne-am dat seama că fosta campioană a României nu va avea o misiune deloc uşoară.

ADVERTISEMENT

PARIAZĂ ONLINE 100% LEGAL PE MECIURILE DIN PRELIMINARIILE EUROPA LEAGUE, VEZI AICI LISTA AGENŢIILOR RECOMANDATE!

Ce ştim despre Zira

unnamed

Zira este un club fondat în 2014, care în al doilea său sezon de activitate a reuşit să se claseze pe poziţia secundă în clasamentul din primul eşalon al fotbalului Azer. Cu toate acestea, Zira nu a primit drept de participare în cupele Europene în acel sezon şi abia în acest an a debutat în Europa League.

ADVERTISEMENT

Micuţul club din Baku evoluează pe un stadion care poate găzdui 1.300 de suporteri şi a plătit numai de două ori pentru a aduce jucători. Primul transfer plătit din istoria clubului a fost aducerea internaţionalului din El Salvador Nelson Bonilla, de la FC Viitorul, în schimbul sumei de 25.000 de Euro, în vara anului 2015, iar cel de-al doilea a fost georgianul Giorgi Gorozia, care a venit pe 1 februarie 2017 şi a plecat pe 4 iulie la o echipă din ţara sa natală.

unnamed (1)

Pentru IK Zira evoluează de la începutul acestui luni şi ex-FCSB-istul Gabi Matei, care nu a mai rămas la Gornik Leczna, după ce echipa poloneză a retrogradat în divizia secundă la finele sezonului trecut. Fotbalistul născut în Curtea de Argeş s-a instalat în primul 11 al azerilor şi a jucat 171 de minute în dubla-manşă din turul I preliminar al Europa League. Matei, jucător evaluat la 450.000 de Euro conform transfermarkt.com, este al doilea cel mai bine cotat jucător din lotul lui Zira.

ADVERTISEMENT

Tot în această vară a fost adus la echipă şi fundaşul camerunez Joseph Boum, care nu a mai fost legitimat la nici o echipă de când a fost pus pe liber de Antalyaspor, în vara anului 2015. Interesant este că fundaşul în vârstă de 27 de ani este şi cel mai valoros jucător din lotul echipei: 600.000 de Euro este cota de piaţă a lui Boum. Având 55 de meciuri în Super Lig şi 42 în liga secundă din Turcia, camerunezul a fost silit să piardă un an datorită repetatelor accidentări care i-au pus multe piedici de-a lungul carierei sale.

unnamed (2)

Richard Gadze, un atacant ghanez în vârstă de 22 de ani pare să fie cel mai periculos jucător de la Zira. A evoluat de două ori pentru echipa de tineret a Ghanei sub 23 de ani, pentru care a marcat un gol. În acest moment este împrumutat pentru al doilea sezon consecutiv de la Dehli Dynamos din India la clubul azer, pentru care a bifat numai 3 goluri în 12 partide în sezonul trecut de campionat. Ghanezul a marcat însă în ambele partide disputate de Zira în primul tur preliminar din Europa League, acolo unde echipa antrenată de Aykhan Abbasov s-a impus cu 2-0 şi 1-2 în faţa luxemburghezilor de la Diferdange 03.

ADVERTISEMENT

Ce se întâmplă la Astra?

unnamed (3)

Formaţia antrenată de Edi Iordănescu nu este altceva decât o umbră a echipe care câştiga titlul în Liga 1 în urmă cu două sezoane. De altfel, fundaşul stânga Alexandru Stan este singurul jucător care făcea parte din lotul Astrei pentru meciul cu FC Copenhaga din turul III al preliminariilor Ligii Campionilor.

Majoritatea jucătorilor au abandonat corabia odată cu plecarea lui Şumudică. Practic, putem spune că acesta este restartul clubului Astra. Iată jucătorii aduşi în această vară:

unnamed (4)

Bogdan Chipirliu24 de ani, atacant, adus de la campioana Ligii 2, Juventus Bucureşti – gratis, din postura de jucător liber de contract; a fost golgheterul ligii secunde, cu 30 de reuşite în 28 de meciuri;

Robert Vâlceanu20 de ani, mijlocaş ofensiv, adus de la FCSB – gratis, pentru ca Astra să retragă litigiul depus la ligă împotriva fundaşului Junior Morais, care a semnat cu FCSB în această vară;

Erico27 de ani, fundaş central, adus de la Pandurii Târgu Jiu;

Anthony Le Tallec32 de ani, atacant, adus de la Atromitos Atena; a marcat 6 goluri în 26 de meciuri în sezonul trecut în prima ligă greacă, însă are 37 de goluri bifate în cele 241 de partide disputate în Ligue 1;

Marquinhos25 de ani, mijlocaş de bandă stângă, adus de la Toledo (Brazilia); a marcat 10 goluri în 35 de partide disputate în Liga 1 în tricoul Oţelului Galaţi;

unnamed (5)

Piotr Polczak30 de ani, fundaş central, adus de la Cracovia Krakow; are 5 selecţii în echipa naţională a Poloniei;

Filip Mrzljak24 de ani, mijlocaş defensiv, adus de la Pandurii Târgu Jiu ; este fost internaţional de tineret Croat;

Mateo Poljak27 de ani, mijlocaş defensiv, adus de la Newcastle United Jets (Australia); este fost internaţional de tineret Croat;

David Lazar25 de ani, portar, adus de la Velje (liga secundă din Danemarca); a evoluat în 57 de partide în Liga 1 pentru FC Botoşani şi Pandurii Târgu Jiu.

În pregătiri, Astra a câştigat două partide în faţa unor formaţii din ligile inferioare şi a pierdut alte trei partide amicale, în care a avut în faţa adversari onorabili. Interesant este totuşi că astralii au marcat în toate partidele pe care le-au jucat în această vară.

Iată cotele pentru partida Astra – Zira de la casele de pariuri online recomandate de specialişti:

În care repriză vor fi înscrise mai multe goluri? R1 @ 3.10, Egalitate @ 3.30, R2 @ 2.05 la Sportingbet

Ambele echipe înscriu: DA @ 2.00, NU @ 1.75 la Betano

Victorie Astra @ 1.70, Egalitate @ 3.60, Zira Unibet

Sub 2.5 @ 2.00, Peste 2.5 @ 1.75 la Betfair

Astra câştigă şi Peste 2.5 goluri în meci @ 2.55 la Netbet

PARIAZĂ LIVE ŞI DESCOPERĂ O OFERTĂ BOGATĂ PE MECIURILE DIN PRELIMINARIILE EUROPA LEAGUE. DESCHIDE UN CONT PE SITE-URILE LEGALE ŞI RECOMANDATE DE PARIURIX.COM. VEZI LISTA AICI.

PariuriX.com promovează parierea responsabilă şi vă recomandă să nu jucaţi mai mult de 10% din veniturile lunare. Pariurile pot avea consecinţe financiare şi pot cauza dependenţă. Vă rugăm să jucaţi responsabil!

PariuriX.com – 18+ Site-ul este interzis minorilor – Licenţă Clasa II prin Decizia ONJN nr. 697/18.04.2016

ADVERTISEMENT