Fotbal intern

Astra nu a primit licenţa pentru cupele europene! FRF a făcut anunţul

05.06.2020 | 18:48
Astra nu a primit licenta pentru cupele europene FRF a facut anuntul
ADVERTISEMENT

Problemele continuă la Astra Giurgiu, după ce echipa antrenată de Bogdan Andone nu a primit licența pentru a participa în cupele europene în următorul sezon.

Astra nu a primit licența pentru cupele europene

Astra Giurgiu nu a primit licența pentru cupele europene, iar Federația Română de Fotbal a făcut anunțul. Astfel, indiferent de locul pe care giurgiuvenii îl vor ocupa la finalul campionatului, aceștia nu vor putea participa în competițiile inter-cluburi.

ADVERTISEMENT

“Comisia pentru acordarea licenței cluburilor – instanța de fond, a acordat licența UEFA următoarelor cluburi:

Fotbal Club CFR 1907 Cluj SA
Fotbal Club FCSB SA
U Craiova 1948 Club Sportiv SA
Asociația Asociația Fotbal Club Botoșani
Dinamo 1948 SA
Asociația Club Sportiv ”Sepsi OSK” din Sfântu Gheorghe
Club Sportiv Municipal Politehnica Iași

ADVERTISEMENT

Comisia de fond a refuzat acordarea licenței UEFA clubului Asociația Fotbal Club Astra pentru neîndeplinirea criteriului de infrastructură, respectiv încălcarea art. 23 Stadion omologat pentru campionatul național Liga 1, percum și pentru neîndeplinirea criteriului financiar, respectiv încălcarea art. 46, 47 și 47bis.

Asociația Fotbal Club Astra a contestat hotărârea instanței de fond la Comisia de apel pentru acordarea licenței cluburilor”, se arată în comunicatul FRF.

ADVERTISEMENT

Astra Giurgiu poate merge la TAS

„Vineri, 5 iunie 2020, Comisia de apel a pronunțat decizia definitivă și executorie pe plan național, prin care s-a respins apelul formulat de club și s-a menținut hotărârea Comisiei pentru acordarea licenței cluburilor – instanța de fond, prin care a refuzat acordarea licenței UEFA, pentru sezonul 2020-2021, clubului Asociația Fotbal Club Astra”, se mai arată în comunicatul FRF.

Formaţia antrenată de Bogdan Andone mai are o singură cale de atac. Astra Giurgiu poate merge la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) pentru a contesta decizia.

ADVERTISEMENT

Astra a fost penalizată în acest sezon cu trei puncte din cauza problemelor financiare, dar chiar și așa a reușit să prindă un loc în play-off-ul campionatului.

Astra ocupă locul patru în clasament, cu 24 de puncte, iar pe 15 iunie vor juca împotriva lui Gaz Metan Mediaș, în prima etapă de a reluarea campionatului.

Astra Giurgiu are al treilea coeficient ca valoare dintre echipele românești, singurele formații care sunt peste giurgiuveni sunt FCSB și CFR Cluj.

Clasamentul coeficienţilor UEFA al echipelor din România pentru sezonul 2020-2021

  • FCSB (locul 74 în Europa) – 20,500 puncte
  • CFR Cluj (locul 113 în Europa) – 12,500 puncte
  • Astra Giurgiu (locul 131 în Europa) – 9,500 puncte
  • Viitorul (locul 194 în Europa) – 5,500 puncte (nu mai are nicio şansă să se califice în sezonul viitor al cupelor europene)
  • U Craiova (locul 225 în Europa) – 5,000 puncte
ADVERTISEMENT