Scandal înaintea finalei Cupei României. Giurgiuvenii au făcut presiune, iar CCA a schimbat: “Este inoportun”

Iuliana Spirache    Ionut Neamţu   
în Cupa Romaniei
22/05/2019, 08:56
Scandal înaintea finalei Cupei României. Giurgiuvenii au făcut presiune, iar CCA a schimbat: “Este inoportun” GALERIE FOTO
Fotbaliștii Astrei Giurgiu la un meci cu CFR Cluj. Scandal înaintea finalei Cupei României. Sursă foto: sportpictures.eu

Astra Giurgiu a făcut scandal înaintea finalei Cupei României cu Viitorul Constanța, toate acestea după ce au aflat că CCA dorește ca Sebastian Colțescu să arbitreze partida care are loc sâmbătă, 25 mai, de la ora 20.00, pe stadionul “Ilie Oană” din Ploiești. Astfel, după ce giurgiuvenii au făcut presiune, Comisia Centrală a Arbitrilor a decis ca Radu Petrescu să fie delegat, informație dezvăluită de FANATIK.

Astra Giurgiu, scandal înaintea finalei Cupei României cu Viitorul lui Hagi

Oficialii Astrei Giurgiu nu își doreau ca Sebastian Colțescu să arbitreze duelul cu FC Viitorul Constanța din finala Cupei României, iar aceștia au ieșit la atac prin intermediul unui comunicat de presă. Giurgiuvenii au lăsat de înțeles că Sebastian Colțescu are o relație foarte bună cu Universitatea Craiova, echipă care se află la mâna Viitorului pentru a prinde un loc în Europa League, iar aceștia se așteaptă ca arbitrul să facă jocurile în favoarea echipei lui Mihai Rotaru.

“Din start, clubul nostru dorește să asigure întreaga suflare fotbalistică de buna credință privind calitatea și moralitatea arbitrilor români, așa cum am susținut tot acest sezon. Tocmai de aceea, credem că este inoportună și forțată presiunea privind delegarea centralului Sebastian Colțescu la finala Cupei României de sâmbătă! În condițiile în care îl vedem pe acesta în lojele arenei din Craiova, la meciurile celor de la CSUC, adversar care așteaptă un singur rezultat pentru a se califica în Europa sau prezent la omologarea arenei ca reprezentant al fotbalului doljean, suntem convinși că există o presiune suplimentară, la care Colțescu nu trebuie supus. Sperăm că în fotbalul românesc ierarhiile se joacă doar pe teren și așa va fi și sâmbătă în finala cu Viitorul. Cine merită (doar) pe teren, să reprezinte România! Dacă am fi mers în Europa după clasamentul bugetelor, atunci, Astra ar fi trebuit să nu se prezinte cu Lyon, West Ham sau Roma…”, este comunicatul postat de Astra Giurgiu pe pagina oficială.

Sebastian Colțescu la un meci jucat de Dinamo în Liga 1 Betano. Sursă foto: sportpictures.eu
Sebastian Colțescu la un meci jucat de Dinamo în Liga 1 Betano. Sursă foto: sportpictures.eu

Viitorul o poate duce pe U Craiova în Europa League

După finalul play-off-ului Ligii 1 Betano, Universitatea Craiova se află în afara locurilor pentru Europa League. Oltenii au fost înviși pe teren propriu de FC Viitorul Constanța, scor 1-2, iar aceștia au terminat pe locul 4. Astfel, fotbaliștii grupării finanțate de Mihai Rotaru au nevoie ca echipa lui Gică Hagi să câștige finala Cupei României pentru a putea juca în Europa League.

De partea cealaltă, Astra Giurgiu a terminat sezonul 2018 – 2019 din Liga 1 Betano pe locul 5 în clasamentul play-off-ului, cu 27 de puncte, după două victorii și 8 înfrângeri. În cazil în care formația antrenată de Costel Enache va câștiga Cupa României, atunci giurgiuvenii vor juca și ei în Europa League.

Închide ×