Sport

OFICIAL! FANATIK.RO, confirmat! Le Tallec a semnat cu Astra!

UPDATE / Anthony Le Tallec a semnat cu Astra Giurgiu. Atacantul este jucătorul echipei antrenate de Edward Iordănescu pentru următoarele două sezoane, având şi posibilitatea de prelungire pe...
03.07.2017 | 10:00
OFICIAL FANATIKRO confirmat Le Tallec a semnat cu Astra

UPDATE / Anthony Le Tallec a semnat cu Astra Giurgiu. Atacantul este jucătorul echipei antrenate de Edward Iordănescu pentru următoarele două sezoane, având şi posibilitatea de prelungire pe încă unul.

UPDATE. EXCLUSIV 2 iulie. Fosta campioană Astra Giurgiu e foarte aproape de lovitura transferurilor. Oficialii grupării din Giurgiu au reuşit să bată palma cu Anthony Le Tallec, care a venit în România, aşa cum FANATIK.RO v-a informat. Francezul, 32 de ani, care a fost 7 sezoane jucătorul lui Liverpool, ar dori un acord pentru doar un an cu echipa antrenată acum de Edi Iordănescu.

Le Tallec a sosit duminică în Bucureşti, a negociat cu oficialii Astrei în cursul după-amiezii, iar după discuţii a cerut timp de gândire, deşi părea înclinat să accepte ce i s-a propus. Francezul a promis că va oferi un răspuns clar ofertei giurgiuvenilor până azi, luni, ora 14:00!

UPDATE. EXCLUSIV 1 iulie. Astra Giurgiu este la un pas să realizeze cel mai tare transfer din această vară din Liga 1, purtând tratative cu fostul atacant al lui FC Liverpool, Anthony Le Tallec. Acum în vârstă de 32 de ani, jucătorul francez nu a înscris decât un gol pentru celebra grupare engleză, în 7 ani petrecuţi pe “Anfield”, într-un meci de Cupa UEFA, în 2003.

Le Tallec va sosi în România duminică, 2 iulie, şi va negocia un contract cu fosta campioană, Astra. Singurul impediment în calea acestei mutări ar fi salariul dorit de fotbalist, pretenţii care se situează în jurul sumei de 20.000 de euro lunar! Dar urmează negocieri!

945545_w2

“Discutăm cu cinci jucători, sper să-i aducem cât mai repede. Doi dintre ei vor veni chiar în acest week-end în România”, a declarat preşedintele grupării de la Dunăre, Dani Coman.

***************************************************************************

Deşi a pierdut în această vară toate vedete care cucereau în 2016 titlul în Liga 1, Astra Giurgiu ţine la “pedigree” şi şi-a fixat ţinte importante pentru perioada de transferări. Echipa de la Dunăre este foarte aproape să-l readucă în România pe fostul atacant al Stelei şi al Timişoarei, Stefan Nikolic, dar negociază şi cu Anthony Le Tallec, un fost jucător al lui Liverpool.

După ce a plecat din Liga 1, Stefan Nikolic a schimbat şase echipe, ajungând să evolueze acum în Kazahstan, la Kaisar, după ce a mai trecut pe la CSKA Sofia (Bulgaria), Istra 1961 (Croaţia), Termalica Nieciecza (Polonia) şi Radnik Surdulica (Serbia). Cu clubul din Kazahstan, atacantul muntenegrean de 27 de ani a semnat în iarnă şi a evoluat deja în 13 meciuri, marcând un singur gol. El mai are contract cu cei de la Kaisar până la finalul anului.

În Liga 1, Nikolic a ajuns la Timişoara, în august 2010, de la Lierse, iar, după retrogradarea bănăţenilor din 2011, a trecut la Steaua, mai întâi sub formă de împrumut, iar, apoi, peste un an, definitiv. Un milion de euro au plătit ”roş-alabştrii” pentru aceştia – 250.000 de euro în momentul împrumutului şi 750.000 de euro pentru transferul definitiv.

În cazul lui Anthony Le Tallec (32 de ani), acesta a fost adus la Liverpool în 2001, când avea doar 16 ani, alături de vărul său Florent Sinama Pongolle, de managerul Gerard Houllier. Considerat un mare talent, acesta a eşuat şi nu a marcat niciun gol în Premier League. A fost împrumutat, pe rând, la Le Havre, St-Etienne, Sunderland, Sochaux, Le Mans, Auxerre, Valenciennes şi Atromitos (2015-2017), iar la greci a marcat doar şase goluri în 26 de meciuri.