Sport

U Craiova a câştigat Cupa României după un meci de infarct cu Astra! Oltenii merg în Conference League

U Craiova a câştigat Cupa României, după 3-2 cu Astra, victorie obţinută în prelungiri şi s-a calificat în UEFA Conference League.
22.05.2021 | 19:26
U Craiova a castigat Cupa Romaniei dupa un meci de infarct cu Astra Oltenii merg in Conference League
Jucătorii Universităţii Craiova sărbătoresc câştigarea Cupei României
ADVERTISEMENT
22-05-2021
17:26

Astra - U Craiova 2-3 (Găman 17, Boe-Kane 92 / Ivan 14, Nistor 99, Screciu 113)

U Craiova a câştigat Cupa României, 3-2 cu Astra în finala de la Ploieşti. Ivan (14), Nistor (99) şi Screciu (113) au marcat golurile victoriei, după ce giurgiuvenii le-au dat mari emoţii şi au împins meciul în prelungiri. VEZI AICI CELE MAI IMPORTANTE FAZE

Min. 113 / GOOOL U Craiova! Screciu marchează cu o lovitură de cap, după o ieşire greşită a portarului giurgiuvenilor.

Min. 99 / GOOOL U Craiova! Dan Nistor egalează cu un şut în forţă de la peste 25 de metri.

Min. 92 / GOOOL Astra! Boe-Kane înscrie după ce a urmărit o minge respinsă de Pigliacelli.

Min. 17 / GOOOL Astra! Valerică Găman egalează din penalty, după ce Stahl a fost faultat de Marius Constantin.

Min. 14 / GOOOL U Craiova! Andrei Ivan a deschis scorul după ce l-a executat pe Popa cu o “scăriţă”

22-05-2021
16:23

Echipele de start la Astra - U Craiova

Astra: Popa – Sousa (D. Gheorghe 66), Jovanovic, Găman, Lamanje – Boe-Kane, Canadija, Crepulja – Stahl (Balaure 66), Krpic, V. Gheorghe. Antrenor: Ionuţ Badea. Rezerve: Bolboaşă, A. Ion, Banu, Duminică, Şerban, Adeshina, Riza, Balaure, D. Gheorghe.

U Craiova: Pigliacelli – Vătăjelu, M. Constantin (Acka 74), Bălaşa, Bancu – Mateiu (Tudorie 74), Cicâldău, Nistor – Cîmpanu (Camara 66 / Fedele 110), Ivan, Baiara(Screciu 74). Antrenor: Marinos Ouzounidis. Rezerve: L. Popescu, Screciu, Tudorie, Fedele, Camara, Acka, V. Constantin, Bic, Căpăţână.

Meciul Astra Giurgiu – U Craiova are loc sâmbătă, 22 mai, cu începere de la ora 20:30, şi este finala Cupei României. Oltenii, care ocupă locul 3 cu o etapă înainte de încheierea play-off-ului, întâlnesc o formaţie care a produs cea mai mare surpriză negativă a sezonului, retrogradând în eşalonul secund şi existând cât se poate de serios riscul ca acesta să fie chiar ultimul meci din istoria clubului.

Într-un asemenea moment, în care este foarte posibil să vorbim despre ultimele 90 de minute din viaţa Astrei Giurgiu, jucătorii lui Ionuţ Badea trebuie să se concentreze pentru a se prezenta cât mai onorabil la finala Cupei României, ceea ce va fi însă cu adevărat foarte greu.

ADVERTISEMENT

Astra Giurgiu – U Craiova Live stream Digi Sport, Telekom Sport, Look Plus

Partida Astra Giurgiu – U Craiova se joacă sâmbătă, 22 mai, de la ora 20:30, pe stadionul Ilie Oană şi va fi transmisă în direct pe micile ecrane pe programele Digi Sport, Telekom Sport şi Look Plus, dar o mai puteţi viziona şi dacă veţi intra pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

Finala Cupei României, alături de partidele din barajele de promovare din Liga 3 reprezintă momentul mult aşteptat de suporteri de mai bine de un an şi jumătate, de la declanşarea pandemiei, al revenirii pe stadioane. Fiecare echipă a primit un număr fix de bilete, urmând a fi ocupată doar 25 la sută din capacitatea arenei prahovene, oltenii epuizând în câteva ore cele 1750 de bilete distribuite de federaţie.

ADVERTISEMENT

Învingătoarea merge în Conference League

Se anunţă o vreme bună pentru fotbal, cu risc redus de precipitaţii, iar cel desemnat să conducă finala este arbitrul Horaţiu Feşnic. Finala Cupei României va da şi verdictul privind situaţia Craiovei, care în caz de victorie va juca în Conference League, iar în caz de eşec va susţine un baraj cu învingătoarea barajului din play-out, dintre Chindia şi Viitorul. Dacă oltenii iau cupa atunci cei care vor juca acel baraj vor fi cei de la Sepsi Sfântu Gheorghe, echipa de pe locul 4 în play-off.

Antrenorul Marinos Ouzounidis e conştient de faptul că numai câştigarea Cupei poate salva sezonul Craiovei. Tehnicianul elen va afla abia înainte de meci dacă poate conta sau nu pe cel mai important jucător din apărare, Marius Constantin, în caz contrar urmând a evolua perechea Bălaşa – Acka.

ADVERTISEMENT

Jucătorii de la Astra au început să îşi caute echipe

Tot Andrei Ivan va fi vârful de lance pe care mizează Ouzounidis, în spatele său urmând a avea o linie de servanţi de calitate, Nistor – Cicâldău şi sprijinul a doi internaţionali de tineret, Câmpanu şi Bairam, jucători cu bună tehnicitate şi destul de rapizi.

Rămân simpli spectatori fundaşul Paul Papp, vârful bosniac Elvir Koljic, fundaşul dreapta Ştefan Vlădoiu, precum şi atacantul Mihai Roman II. La Craiova există o stare de spirit destul de tensionată după seria de eşecuri consecutive şi se speră să se reediteze succesul din 2018, 2-0 cu Hermannstadt.

ADVERTISEMENT

Cotă foarte bună pentru succesul oltenilor

La Astra lucrurile stau şi mai rău. După acest meci jucătorii vor începe să îşi caute noi echipe, incertitudinea privind viitorul clubului fiind foarte apăsătoare.

Portarul titular David Lazar, importantul mijlocaş Mihai Răduţ sunt accidentaţi, talentatul mijlocaş Merloi e mai degrabă out, dar verdictul va fi dat sâmbătă dimineaţă, iar elveţianul Wutrich deja a plecat.

Casele de pariuri acordă o cotă foarte bună pentru victoria Craiovei în faţa unei echipe retrogradate şi cu moralul la pământ, 1,75 şi 1,40 pentru câştigarea trofeulu, în timp ce un miracol giurgiuvean e răsplătit cu cota de 5,75. Dacă Astra va înscrie cota pentru gol înscris este de 1,65.


  • (P) Cota BETANO pentru Astra – U Craiova: 2,22 este cota pentru „ambele marchează”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT