Fotbal intern

VIDEO / Astra – Zira 3-1. Astra, cu un piciorul în turul al 3-lea

Prima ieşire în Europa a reprezentantelor fotbalul românesc a fost încununată cu succes, Astra trecând mai clar decât o arată scorul de azerii de la FK Zira. Chiar dacă nivelul jocului nu a...
13.07.2017 | 20:31
VIDEO  Astra  Zira 31 Astra cu un piciorul in turul al 3lea

Prima ieşire în Europa a reprezentantelor fotbalul românesc a fost încununată cu succes, Astra trecând mai clar decât o arată scorul de azerii de la FK Zira. Chiar dacă nivelul jocului nu a fost unul deosebit, fiind debut de sezon, echipa lui Edi Iordănescu a dominat categoric un adversar limitat în mijloacele de exprimare, la care românul Gabi Matei şi portarul Nazirov au fost cei mai buni. Pas important pentru Astra spre turul 3 preliminar al Europa League, care va trebui în retur doar să nu intre în jocul rudimentar al adversarilor.

Echipa de start a Astrei

Iliev – Belu, Erico, Bejan, Stan – Dandea, Mrzljak – Nicoară, Ioniţă, Marquinhos – Chipirliu

Echipa de start a FK Zira Baku

Nazirov – G. Matei, Boum, Krneta, Shemonayev, Aliyev – Manga, Mustafayev, Djuric, Sadygov – Belfort

Min. 31. Gol Astra. Alex Ioniţă a împins în poartă o minge respinsă în faţă de portarul advers

Min. 33. Gol Zira. Şut plasat Sadygov de la 20 de metri

Min. 55. Gol Astra. Alex Ioniţă execută excelent o lovitură liberă de la 40 de metri, pune mingea pe capul lui Dandea, care înscrie plasat din careul mic

Min. 75. Gol Astra. Corner executat de Alex Ioniţă, iar Le Tallec împinge balonul în plasă de la un metru de linia porţii

ASTRA – ZIRA LIVE VIDEO SURSA 1

UPDATE. Gabriel Matei, jucător aflat sub contract cu Zira, adversara Astrei din Liga Europa, a vorbit înainte de meciul de la Giurgiu, programat joi, de la ora 20:30.

”Şi jucătorii de acolo sunt la un nivel destul de bun şi cred că avem şanse destul de mari în acest meci… Sunt de două săptămâni la echipă, dar, vă spun, jucătorii sunt la un nivel destul de bun. Am intrat direct titular, am avut program separat de pregătire, după meci sper să fiu bucuros, sper să câştigăm această dublă”, a declarat Matei.

Astra Giurgiu joacă joi împotriva azerilor de la FK Zira în turul 2 preliminar din Europa League, giurgiuvenii urmând să evolueze pe teren propriu în meciul tur. UEFA a anunţat brigada de arbitrii care va oficia la această partidă. Serghei Ţinkevici din Belarus va conduce la centru meciul care se va juca pe stadionul “Marin Anastasovici” din Giurgiu, arbitrul fiind pe lista FIFA din 2010.

La cele două tuşe va fi ajutat de conaţionalii săi, Vitali Maliutin şi Evgheni Romanov. Arbitru de rezervă a fost delegat Viktor Şimusik. Bielorusul de 40 de ani este la al şaptelea meci pe care îl va arbitra în Europa League, el debutând în cupele europene în 2010 când a fost la centru la meciul KR Reykjavik-Glentoran Belfast 2-0, din turul 1 preliminar al Europa League.

Astra-Zira LIVE VIDEO EUROPA LEAGUE. UEFA a anuntat brigada de arbitri2

Serghei Ţinkevici a fost arbitru adiţional la meciul România-Grecia 0-0, din preliminariile pentru Campionatul European din 2016. În campionatul din Belarus a condus 97 de meciuri, debutând în competiţie în 2012. În primă fază, Astra Giurgiu trebuia să joace în deplasare meciul tur, însă UEFA a decis să schimbe programul. Motivul este acela că în Baku se disputau deja două meciuri internaţionale în aceeaşi săptămână.

“Era un oarecare avantaj să jucăm primul meci în deplasare şi apoi să evoluăm în jocul decisiv în faţa propriilor suporteri. Nu avem ce face, ne pregătim pentru meciul de acasă, de joi, din acest motiv alegând să jucăm şi partida amicală de sâmbătă, cu Snagov, la Giurgiu”, a declarat Edi Iordănescu pentru site-ul oficial al clubului.

Tags: