News

Astronomii au descoperit noi unde radio venind dintr-o galaxie misterioasă

11.07.2020 | 16:14
Astronomii au descoperit noi unde radio venind dintro galaxie misterioasa
ADVERTISEMENT

Oamenii de știință au descoperit noi unde radio în spațiu care pulsează după un anumit algoritm pe care cercetătorii nu îl pot explica.

Sursa acestor semnale radio a rămas necunoscută, însă oamenii de știință au identificat 13 astfel de unde radio emise dintr-o parte întunecată a Cosmosului.

ADVERTISEMENT

Cercetătorii cred că aceste unde radio, descoperite cu ajutorul telescopului ASKA, vin dintr-o parte nedescoperită a galaxiei.

Cercetătorii au descoperit noi unde radio misterioase care provin din spațiu

Undele radio pulsează într-o formă circulară, însă sursa lor nu a putut fi identificată cu ajutorul tehnologiei existente.

ADVERTISEMENT

Oamenii de știință sunt convinși că au identificat un nou fenomen pe care nimeni nu l-a mai studiat până acum, conform unui material publicat în Nature Astronomy.

Australian Square Kilometre Array Pathfinder este un radiotelescop aflat în Africa de Sud, Australia și Noua Zeelandă, având o suprafață totală de aproximativ un km pătrat. Radiotelescopul funcționează ca o antenă de adaptare într-o gamă largă de frecvențe, iar dimensiunea acestuia permite accesarea o sensibilitate de 50 de ori mai mare decât a atins orice alt radiotelescop existent vreodată.

ADVERTISEMENT

Rezultatele acestui studiu extraordinar ar putea să deschidă o nouă pagină în explorarea și înțelegerea modului în care funcționează Universul, potrivit Daily Star.

Cercetătorii mai aveau identificate câteva sunete asemănătoare în 2013, însă noua descoperire rămâne un mister.

ADVERTISEMENT

Mai mult, oamenii de știință cred că au descoperit „o nouă clasă de obiecte astronomice”. „Obiectele par să fie discuri circulare luminoase, însă nu corespund niciunui obiect cunoscut de noi.

Nu știm dacă vorbim despre rămășițele unui alt corp ceresc precum o Supernovă, dar pot fi un fenomen nou pe care îl denumim galaxie radio”, au explicat cercetătorii.

În urmă cu doar șase luni, cercetătorii canadieni au descoperit la rândul lor o serie de unde radio venite din spațiu, dintr-o galaxie necunoscută.

Mai mult, cercetătorii au descoperit o serie de unde radio care vin dintr-o galaxie situată la 500 de milioane de ani lumină de Terra. Aceste semnale misterioase le dau apă la moară acelor oameni care cred în existența extratereștrilor, potrivit sursei citate.

ADVERTISEMENT