News

Astronomii au descoperit un nou semnal misterios venit din spațiu

Pentru a doua oară din 2020 încoace, astronomii au detectat un semnal radio misterios care vine dintr-o altă galaxie, la aproximativ 3 miliarde de ani lumină de Pământ.
09.06.2022 | 23:19
Astronomii au descoperit un nou semnal misterios venit din spatiu
Semnal radio misterios venit din spațiu, descoperit de oamenii de știință. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Pentru a două oară în ultimii doi ani, astronomii au descoperit un semnal misterios venit din spațiu.

Semnal radio misterios venit din spațiu, descoperit de oamenii de știință

Potrivit CNN, oamenii de știință au detectat un semnal radio ciudat care vine dintr-o altă galaxie.

ADVERTISEMENT

Aceasta ar fi situată la aproximativ 3 miliarde de ani lumină de Pământ. Este a doua oară când oamenii de știință detectează un astfel de semnal care se repetă. Un an lumină este distanța pe care o parcurge lumina într-un an: 9,5 trilioane km.

Astronomii au descoperit explozii radio rapide (FRB) cunoscute sub numele de FRB 20190520B.

Conform sursei citate, cercetătorii au ajuns la concluzia că semnalul a fost ”co-locație cu o sursă radio comprimată, continuă, asociată cu o galaxie gazdă pitică cu formare de stele foarte specifică”.

ADVERTISEMENT

Astronomii bănuiesc că aceste explozii pot fi declanșate de anumite obiecte extreme. Acestea ar putea include: o stea neutronică, nucleul compact prăbușit al unei stele masive care a explodat ca o supernovă la sfârșitul ciclului său de viață sau un tip de stea neutronică.

În același timp, oamenii de știință susțin că este puțin probabil ca la baza acestor emisii să se afle alte civilizații extraterestre.

ADVERTISEMENT

Semnal misterios venit din spațiu, descoperit și în iunie 2020

În urmă cu exact doi ani, pentru a doua oară în istorie, astronomii au detectat un model într-un semnal radio misterios venit din spațiu.

Aceste semnale radio rapide (FRB) reprezintă emisii de câteva milisecunde de unde radio în spațiu, iar astronomii au reușit să urmărească aceste semnale până în galaxiile de unde provin. Cu toate acestea, nu au fost detectată sursa acestor semnale.

ADVERTISEMENT

Astronomii mai spun că semnalele radio individuale se produc o singură dată, apoi nu se mai repetă. Semnalele radio repetitive emit unde radio scurte de mai multe ori. Cercetările anterioare au arătat că atunci când undele radio se repetă, o fac sporadic sau sub forma unui grup.

ADVERTISEMENT
Tags: