News

Atac armat cu patru morți și mai mulți răniți, în SUA. Printre victime este și un polițist

Patru oameni au murit și alții au fost răniți într-un atac armat în SUA. Printre persoanele care și-au pierdut viața se numără un polițist.
31.05.2024 | 11:53
Atac armat cu patru morti si mai multi raniti in SUA Printre victime este si un politist
Atac armat cu patru morți și mai mulți răniți, în SUA. colaj Fanatik/ Foto X/ captură video CBS News
ADVERTISEMENT

Un atac armat cu patru morți și mai mulți răniți a avut loc, în SUA, Minneapolis. Printre persoanele care și-au pierdut viața se numără și un polițist, în vârstă de 28 de ani. Un alt agent este în stare critică.

Atac armat în SUA. Patru oameni au murit, inclusiv un polițist

Incidentul a avut loc în cartierul Whittier, iar poliția din Minneapolis a recomandat oamenilor să evite această zonă. Datele preliminare arătau că șase persoane ar fi fost împușcate, dintre care patru civili și doi polițiști, conform Reuters.

ADVERTISEMENT

Ulterior, autoritățile au anunțat că patru persoane au decedat, inclusiv unul dintre polițiștii răniți, dar și suspectul, cel care a pornit atacul. Alți oameni sunt răniți, însă numărul exact al acestora încă nu a fost stabilit.

Ofițerul ucis are doar 28 de ani și participa alături de colegii săi la intervenție. Încă un polițist se află în stare gravă, după ce a fost împușcat în timpul misiunii. Acesta a fost transportat de urgență la spital.

ADVERTISEMENT

Circulația rutieră în zona respectivă a fost închisă. Locuitorii sunt rugați să evite deplasarea aici. În cartier se află Institutul de Artă din Minneapolis şi Colegiul de Artă şi Design din Minneapolis.

Deocamdată nu se știe dacă în incident au fost implicați mai mulți agresori sau unul singur. De asemenea, motivul atacului este în curs de stabilire, în acest caz fiind desfășurate cercetări de oamenii legii.

ADVERTISEMENT

Al doilea incident în mai puțin de o lună

Este cel de-al doilea atac raportat, în luna mai, în Statele Unite ale Americii. Pe data de 9 mai, o tragedie similară a avut loc într-un cartier rezidenţial din San Antonio, Texas. Însă, în acest caz vorbim de agresori ce își cunoșteau victimele.

În urma atacului, o persoană a murit și alte patru au fost rănite, printre acestea numărându-se și un copil, în vârstă de 4 ani. Doi bărbați au tras între 20 și 25 de gloanțe într-o casă aflată în zona respectivă.

ADVERTISEMENT

Se pare că aceștia își cunoșteau victimele, iar atacul a fost planificat. Ei au fost surprinși de camerele video de supraveghere în momentul în care au coborât dintr-o mașină și au început să tragă cu armele în locuință.

 

ADVERTISEMENT
Tags: