ADVERTISEMENT
News

Atac armat extrem de grav. 24 de soldați au murit, iar alți 29 au fost răniți, după ce rebelii au deschis focul în Mali

Autori: Alexa Serdan, Cristian Ghindă | 19.11.2019 | 09:15
Atac armat extrem de grav. 24 de soldați au murit, iar alți 29 au fost răniți, după ce rebelii au deschis focul în Mali
Un nou atac armat a avut loc în Mali. Mai mulți militari și rebeli au murit. Sursa foto: huff.ro

Un nou atac armat a avut loc pe străzile statului nord-african Mali. Circa 40 de persoane au murit și alte 29 au fost rănite grav în timpul unei patrule. Printre victimele atacului se numără atât militari, cât și rebeli.

ADVERTISEMENT

41 de persoane au murit și alte 29 au fost rănite într-un atac armat în Mali

Cel puțin 24 de militari și 17 rebeli și-au pierdut viața în timpul unei patrule desfășurată de forțe ale Armatei. Alte 29 de persoane au fost rănite grave în nordul statului african Mali după ce rebelii au deschis focul asupra militarilor. Atacul armat a avut loc în timpul în care mai multe forțe ale Armatei desfășurau o patrulă colectivă cu forțele ale Nigerului, în regiunea Gao, potrivit agenției Reuters. Acesta a fost momentul în care a avut loc atacul dintre militari și rebeli.

„Pe parcursul atacului, forțele maliene au suferit 24 de decese, 29 de răniri și distrugerea echipamentelor. Din rândul inamicilor, au murit 17 persoane și un anumit număr au fost capturate”, conform comunicatului transmis de purtătorul de cuvânt al Armatei, Diarran Kone, scrie stiripesurse.ro. La începutul lunii noiembrie alte 54 de persoane și-au pierdut viața în urma unui atac similar.

ADVERTISEMENT

Atac sângeros între crescătorii de animale și fermieri în Mali

În urmă cu doar trei zile cel puțin 20 de persoane au fost găsite moarte după ce au fost împușcate și mai multe hambare ale sătenilor au fost incendiate. Mai mulți bărbați înarmați au lansat în plină noapte un atac sângeros într-un sat din apropierea graniței cu Burkina Faso, iar ținta atacatorilor a fost satul Peh după ce locuitorii au fost asociați cu o grupare islamică armată din regiunea Sahel.

„Atacatorii, îmbrăcați precum vânătorii tradiționali, proveneau din satul Tongo de peste graniță din Burkina Faso”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului Yaya Sangare, potrivit  Mediafax.ro.  Atacatorii au dispărut și sunt în continuare căutați de autoritățile africane. Violențele din Mali au început în urmă cu 7 ani, în 2012, când locuitorii au asistat la o lovitură de stat, iar situația politică și militară este de atunci într-o continuă criză.

ADVERTISEMENT

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!