News

Atac armat în apropierea Casei Albe. Două persoane au fost împuşcate în timp ce se aflau într-un restaurant

Posesorul unei arme a deschis focul în afara unui restaurant aflat într-o zonă bine situată din Washington
23.07.2021 | 12:24
Atac armat in apropierea Casei Albe Doua persoane au fost impuscate in timp ce se aflau intrun restaurant
ADVERTISEMENT

Atacul armat a avut loc în exteriorul unui restaurant mexican situat în Capitala Statelor Unite, la o distanță de numai 1,5 kilometri de Casa Albă, după cum transmite publicația BBC.

Atacatorul a apucat să execute foc cu o șarjă de 20 de gloanțe, ceea ce i-a făcut pe clienţii prezenți să fugă și să caute adăpost.

ADVERTISEMENT

Două persoane au fost împușcate în urma evenimentului, autoritățile având motive să creadă că una dintre acestea era chiar una dintre țintele avute în vedere.

Asalturile armate sunt în creștere în Capitala Americii

Conform statisticilor dezvăluite de responsabilii americani în domeniu, rata asalturilor armate a crescut în fiecare an în Washington, începând cu anul 2018. În 2021, spre exemplu, au fost raportate 471 de asalturi armate până în acest moment, în vreme ce anul trecut fuseseră raportate 434 în același orizont de timp.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, cea mai mare parte a atacurilor din Washington este concentrată în zonele sărace ale orașului, cu precădere în districtele de sud-est și nord-est.

În cadrul unei conferințe de presă, de altfel, Robert Contee, șeful poliției din oraș, a declarat că unitatea sa a intervenit “în termen de 5 secunde“, dar asta pentru că investiga deja un alt asalt armat în aceeași zonă.

ADVERTISEMENT

Aceste detaliu nu face decât să sublinieze încă o dată severitatea fenomenului armelor de foc în Statele Unite ale Americii, publicația noastră semnalând recent un astfel de caz în Arizona.

La atacul din Washington a fost, de asemenea, prezent și un reporter CNN pe nume Jim Acosta. “Am auzit ceea ce păreau a fi focuri de armă pe strada 14 din partea de nord-vest a orașului. Oamenii fugeau de la popularul restaurant Le Diplomate, care părea să fie la câteva blocuri distanță“, a declarat acesta.

ADVERTISEMENT

Armele de foc, o problemă stringentă și fără ieșire în Statele Unite

Acest nou atac dintr-o serie foarte lungă vine în contextul în care președintele SUA, Joe Biden, a promis de de nenumărate ori că va aborda un control mai strict asupra armelor de foc.

Cu toate acestea, o astfel de misiune, încercată de altfel și de alți președinți ai SUA în trecut, este deosebit de dificilă, dat fiind că dreptul cetățenilor americani de a purta arme de foc este garantat de cel de al doilea Amendament al Constituției SUA.

Cu toate acestea, susținătorii lui Joe Biden au speranță că o astfel de mișcare, chiar dacă foarte dificilă, va putea fi totuși posibilă dat fiind faptul că, de la învestirea sa, noul președinte a luat atitudine pe o serie de subiecte curajoase, incluzându-l, printre altele, și pe cel al descoperirii originii coronavirusului.

ADVERTISEMENT