News

Atac armat în Berlin. Patru persoane au fost împușcate în plină stradă

26.12.2020 | 09:48
Atac armat in Berlin Patru persoane au fost impuscate in plina strada
ADVERTISEMENT

Patru persoane au fost rănite sâmbătă dimineața, în urma unui atac armat produs într-un cartier din Berlin. Potrivit poliției locale, la ora publicării acestei știri un echipaj se află la fața locului și efectuează cercetări.

Chiar dacă incidentul s-a petrecut în apropierea cartierului general al Partidului Social-Democrat german (SPD), nu există indicii care să confirme ipoteza conform căreia ar fi fost motivat politic.

ADVERTISEMENT

În cauză a fost demarată o anchetă și urmează să se stabilească atât identitatea atacatorului, cât și motivele pentru care a deschis focul în plină stradă.

Atac armat în Berlin. Patru oameni au fost grav răniți

Trei dintre victime au fost găsite pe o alee, în timp ce a patra se afla într-un canal din zonă. Potrivit unui purtător de cuvânt al poliției, acestea au fost transportate de urgență la spital.

ADVERTISEMENT

Date fiind leziunile suferite, medicii rămân, din păcate, rezervați în privința șanselor de supraviețuire. Între timp, continuă cercetările în vederea identificării persoanei care a deschis focul.

Nu se cunoaște nici motivul care a stat la baza atacului. Chiar dacă totul s-a petrecut în apropierea cartierului general al Partidului Social Democrat German, nu există indicii care să susțină această ipoteză.

ADVERTISEMENT

A fost atacat și sediul Cancelariei Germaniei. O mașină inscripționată cu mesaje a intrat intenționat în poartă

În urmă cu o lună, un individ a lovit intenţionat cu un vehicul poarta sediului Cancelariei Germaniei, în centrul Berlinului.

Având în vedere mesajele cu care era inscripționată aceasta, polițiștii suspectează că incidentul s-a produs din motive politice, cel mai probabil pentru a protesta față de restricțiile impuse în contextul pandemiei de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Conform imaginilor difuzate de presa germană, pe mașină scria: „Sunteţi ucigaşi de copii şi bătrâni. Opriţi politica globalizării!”. Între timp, șoferul a fost identificat de anchetatori și reținut pentru a da explicații cu privire la motivele din spatele atacului.

ADVERTISEMENT
Tags: