News

Atac armat în Canada. Un bărbat îmbrăcat în polițist a ucis cel puțin 16 persoane

20.04.2020 | 07:33
Atac armat in Canada Un barbat imbracat in politist a ucis cel putin 16 persoane
ADVERTISEMENT

Un atac cu armă s-a produs duminică seara în Canada. Cel puțin 16 persoane au fost ucise de un bărbat de 51 de ani care a deschis focul în provincia Noua Scoție.

Atac cu armă în Canada. Un bărbat îmbrăcat în polițist a ucis cel puțin 16 persoane

Un bărbat de 51 de ani îmbrăcat în polițist a provocat unul dintre cele mai grave atacuri cu armă din istoria Canadei, anunță The Guardian.

ADVERTISEMENT

Gabriel Wortman un individ de 51 de ani, de profesie dentist, s-a îmbrăcat în polițist și a ucis cel puțin 16 oameni, inclusiv o polițistă, în provincia Noua Scoție din Canada. Motivul atacului este încă necunoscut, iar atacatorul este mort.

Incidentul sângeros a avut loc în orașul Portapique, situat la circa 130 de kilometri nord de Halifax, potrivit sursei citate.

ADVERTISEMENT

Poliția canadiană a informat că Wortman conducea ceea ce părea a fi un autoturism Royal Canadian Mounted Police (RCMP) și că purta o uniformă, dar ulterior au raportat că se afla la volanul unui SUV Chevrolet care a fost modificat pentru a semăna cu un vehicul de poliția. Poliția a mai declarat că suspectul nu a fost angajat sau ofițer al GRP.

Premierul Trudeau: ”Un eveniment teribil”

Astfel de atacuri armate se produc relativ rar în Canada, unde legea prevede un control mai strict al armelor decât în SUA.

ADVERTISEMENT

Ofițerul comandant al poliției din Toronto, Lee Bergman, a declarat duminică seară: ”Astăzi este o zi devastatoare pentru Nova Scotia și va rămâne întipărită în mintea multora pentru anii următori.”

Premierul, Justin Trudeau, a vorbit și el cu cu reporterii din Ottawa și a deplâns incidentul pe care l-a numit un ”un eveniment teribil”.

ADVERTISEMENT

Masacrul de duminică este cel mai grav înregistrat pe teritoriul Canadei în ultimele decenii. Alte crime de acest gen s-au produs în 1989, când un bărbat a ucis 15 femei la Montreal. Recent, în 2018, 10 oameni au fost uciși la Toronto într-un atac similar.

ADVERTISEMENT
Tags: