News

Atac armat în Muntenegru. Cel puțin 11 morți, printre care și copii

Cel puţin 11 persoane au fost ucise vineri, într-un atac armat în Muntenegru. Agresorul, un bărbat de 34 de ani, a început să tragă la întâmplare în trecătorii de pe stradă, după un conflict familial.
12.08.2022 | 21:49
Atac armat in Muntenegru Cel putin 11 morti printre care si copii
Cel puțin 11 morți într-un atac armat în Muntenegru. Printre victime sunt și copii. Sursa foto: colaj Fanatik / RTCG.me
ADVERTISEMENT

Cel puţin 11 persoane au fost ucise și mai multe rănite, vineri, într-un atac armat care a avut loc în localitatea muntenegreană Cetinje.

Cel puțin 11 morți într-un atac armat în Muntenegru. Printre victime sunt și copii

Potrivit presei locale, tragedia a fost precedată de un conflict familial. După o ceartă cu rudele, agresorul a început să tragă la întâmplare în trecătorii de pe stradă, scrie site-ul RTCG.

ADVERTISEMENT

Televiziunea de stat RTCG anunță că atacatorul, un bărbat în vârstă de 34 de ani, a mai rănit alte 6 persoane, inclusiv un polițist, în cartierul Medovina din orașul Cetinje.

Martorii acestui tragic eveniment spun că atacatorul trăgea la întâmplare în oameni care mergeau pe stradă. Au fost uciși inclusiv copii.

ADVERTISEMENT

Patru dintre răniți au fost transferați la un spital din Cetinje, în timp ce alți doi cu răni grave au fost trimiși la Centrul Clinic din Podgorica.

Ulterior, Ivan Ivanovic, director medical al spitalului Cetinje, a declarat că două persoane care au fost internate în instituție sunt în afara oricărui pericol și că un alt pacient a fost externat pentru tratament la domiciliu.

ADVERTISEMENT

Atacatorul a fost împușcat mortal de forțele din Poliție, mai scriu jurnaliștii munenegreni. Încă nu se cunosc motivele care au dus la acest măcel.

De notat că zona se află în apropiere de sediul fostului guvern regal. Orașul Cetinje este situat la 36 de kilometri vest de Podogrica, actuala capitală a micuțului stat balcanic.

ADVERTISEMENT

Premierul din Muntenegru: ”O tragedie fără precedent”

Atacul armat de vineri seara este cel mai sângeros produs în Muntengru în ultimele decenii. Tragedia a avut loc în plin sezon turistic. Muntengru este un stat care se remarcă prin plajele pitoreşti mărginite de munţi.

La scurt timp după acest dramatic eveniment, premierul muntenegrean Dritan Abazovic a scris pe contul său de Telegram că aceasta este o ”tragedie fără precedent” în Cetinje, un orașel de doar 16.000 de locuitori.

Oficialul a cerut națiunii să fie alături de ”familiile victimelor nevinovate din Cetinje”. La rândul său, ministrul de interne al Muntenegrului a declarat că vineri seara va avea loc o conferință de presă cu privire la această tragedie.

ADVERTISEMENT