News

Atac armat în Olanda, la Rotterdam. O persoană a fost grav rănită

Autor: Daniel Scripcaru | 30.09.2019 | 09:02
Atac armat în orasul olandez Rotterdam. Sursa foto: timpul.md

Încă un atac armat a avut loc duminică, la Rotterdam, în Olanda. O persoană rămasă neidentificată a deschis focul pe o stradă foarte circulată. Un bărbat în vărstă de 26 de ani a fost grav rănit în urma atacului armat, care a avut loc duminică seară în Rotterdam.

Atac armat în orasul olandez Rotterdam soldat cu moartea a trei oameni

Se pare că pentru a ajunge la acea stradă foarte aglomerată, bărbatul înarmat ar fi folosit o mașină înmatricultă în Belgia, potrivit postului olandez de televiziune NOS, citat de Agerpres.

Potrivit unor martori, o armă automată ar fi fost utilizată pentru a deschide focul duminică seară, în jurul orelor 21.30. Incidentul a avut loc în apropierea unei cafenele, pe o stradă foarte frecventată, însă polițiștii nu vorbesc încă despre un atentat terorist.

Atac armat în orasul olandez Rotterdam
Atac armat în orasul olandez Rotterdam. Sursa foto: news.ro

72 de atacuri armate în orașul Rotterdam, de la începutul anului

Zona adiacentă a fost înconjurată de forţele de ordine în cursul serii la Rotterdam, iar Poliţia a lansat un apel persoanelor care deţin informaţii să depună mărturie pentru prinderea celui care se face vinovat.

În oraşul olandez Rotterdam au avut loc 72 de atacuri armate în primul semestru al acestui an, tot atâtea cât în întregul an 2018.

Un atac terorist a avut loc în luna martie și în orașul Utrecht, când trei persoane au fost ucise și alte nouă au fost rănite. Un bărbat de origine turcă s-a urcat într-un tramvai înarmat cu o arma semi-automată și a deschis focul asupra oamenilor care se aflau în acel moment în mijlocul de transport în comun.

După ce a ucis trei oameni și a rănit alți 9, bărbatul a coborât din tramvai și a urcat într-o mașină care îl aștepta chiar lângă tramvai și s-a făcut nevăzut. Gokmen Tanis, un bărbat în vârstă de 37 de ani, a fost arestat pentru incident.

Dacă la început s-a crezut că a fost vorba despre un atac terorist, oamenii legii au stabilit că atacatorul cunoștea o femeie din tramvai. Tânărul a împușcat-o pe femeie, dar a deschis focul și asupra celor care au sărit s-o ajute pe femeia respectivă.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!