ADVERTISEMENT
News

Atac armat în Pakistan! Cel puțin 6 morți în capitala financiară a țării. Video

Autor: Alexandru Năstase | 29.06.2020 | 12:13
Atac armat în Pakistan! Cel puțin 6 morți în capitala financiară a țării. Video
Pakistan, ultima pe lista atacurilor armate. Sursa foto - twitter

Atac armat în Pakistan acolo unde cel puțin șase persoane, printre care un polițist, au murit. Totul s-a petrecut după ce patru bărbați înarmați au atacat Bursa din Karachi.

ADVERTISEMENT

Vorbim de capitala financiară a Pakistanului, un oraș care a mai trecut și în trecut prin asemenea evenimente. Nu a durat mult până când acțiunea a fost revendicată.

Un grup care militează pentru independență în provincia vecină Balucistan a precizat că se află în spatele exploziilor.

ADVERTISEMENT

Pakistan, ultima pe lista atacurilor armate

“Patru gardieni și un civil au fost uciși”, precum și un polițist, “într-un atac terorist cu grenade și puști” care a vizat Bursa din Karachi, a afirmat poliția, într-un comunicat.

Fundația Edhi, principala organizație de salvare din Karachi, a invocat 7 morți și 7 răniți. Cei patru atacatori ar fi și ei morți.

ADVERTISEMENT

Potrivit presei locale, atacatorii sunt echipaţi cu grenade şi arme de foc. Clădirea în care se află bursa este situată într-o zonă bine protejată, în care se află sedii ale mai multor bănci private.

”Pentru moment, tirurile au încetat”, a declarat AFP un cadru din instituţia financiară. Atacul vizând Bursa din Karachi are loc la zece zile după ce o grenadă a fost aruncată la o coadă în faţa unui birou de ajutoare sociale, omorând o persoană şi rănind alte opt. Nicio grupare nu a revendicat acest atac.

ADVERTISEMENT

Violenţele au scăzut foarte puternic în Pakistan, după un deceniu sângeros în care aveau loc atentate zilnic. Asemenea atacuri constituie excepţia în prezent, după ce au fost norma.

Oraşul portuar Karachi, afectat ani de zile de o infracţionalitate puternică, este în prezent mai sigur, după ce forţele de securitate au preluat controlul asupra teritoriului.

ADVERTISEMENT

 

 

 

 

 

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!