ADVERTISEMENT
News

Atac armat în Paris. 4 polițiști au murit, printre care și autorul măcelului

Autor: Daniel Șuta | 03.10.2019 | 17:22
Atac armat în Paris. 4 polițiști au murit, printre care și autorul măcelului
Atac armat în Paris. Sursa foto: captură Youtube El Pais

Un nou atac armat s-a produs în Paris, capitala Franței, în această după-amiază. Individul a țintit cu arma albă din dotare mai mulți polițiști. Agresorul a fost prins la scurt timp după ce a comis atacul, scrie presa pariziană.

ADVERTISEMENT

Atac armat în Paris soldat cu 4 morți

Trei din victimele agresorului a murit pe loc. Acesta era angajat al Prefecturii, unde lucra ca agent administrativ. A fost doborât de polițiști după ce a fost prins în curtea instituției unde lucra. Individul care a semănat groaza în centrul istoric al capitalei franceze a fost omorât în cele din urmă de echipajele care s-au deplasat la fața locului echipate până în dinți.

La fața locului au ajuns în regim de urgență președintele Emmanuel Macron, premierul Edouard Philippe și ministrul de Interne, Christopher Castaner. Oficialii nu au dorit să ofere informații despre cele întâmplate, jurnaliștii aflând desfășurarea evenimentelor de la surse din cadrul Poliției.

ADVERTISEMENT
atac armat paris
4 persoane au murit în urma atacului cu cuțitul. Sursa foto: El Pais

Mobilizare în forță a autorităților franceze la fața locului

Reprezentanții statului și-au arătat solidaritatea față de victimele atacatorului și le-au transmis asigurări că vor face tot posibilul pentru a evita pe viitor astfel de episoade sângeroase. Secretarul principalului sindicat al Poliției din Paris, Loic Travers, a declarat că totul a pornit din biroul unde lucra criminalul, cel mai probabil de la niște certuri aprinse cu colegii de serviciu.

Despre atacator se știe că a lucrat timp de 20 de ani în Prefectura din Paris și se ocupa de partea de intelligence a instituției. Primarul Parisului, Anne Hidalgo a transmis condoleanțe pe Twitter familiilor polițiștilor morți la datorie și a mai scris că francezii plâng trecerea în neființă a acestora.

ADVERTISEMENT

Unul dintre martori, Emery Siamandi, a crezut inițial că atunci când l-a văzut pe polițistul doborât de autorități a crezut că acesta s-a sinucis, iar apoi a aflat că, de fapt, acesta a fost chiar criminalul, scrie elpais.com.

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!