News

Atac armat în San Jose. Mai multe persoane au fost ucise

Mai multe persoane au fost ucise, iar altele rănite într-un atac armat în San Jose.
26.05.2021 | 21:50
Atac armat in San Jose Mai multe persoane au fost ucise
ADVERTISEMENT

Atacul a avut loc la Santa Clara Valley Transportation Authority (VTA). Principalul suspect este un angajat al instituției, transmite NBCNews.

Bărbatul a deschis focul asupra colegilor de muncă, o curte feroviară din nordul Californiei. Din primele informații transmise de publicația menționată, nouă pesoane au murit.

ADVERTISEMENT

Atac armat în San Jose. Mai multe persoane au fost ucise

Autoritățile nu au spus cu exactitate care este numărul oamenilor care și-au pierdut viața în acest atac. Adjunctul şerifului din comitatul Santa Clara, Russell Davis, a explicat că „există mai multe persoane rănite şi mai mulţi morţi.” 

Autorul atacului și-a pus capăt zilelor: „Suspectul este confirmat decedat,” a adăugat Davis.

Surse ale forțelor de ordine au declarat presei că suspectul ar fi fost identificat ca fiind Samuel Cassidy, un angajat al Autorității de Transport din Valea Santa Clara (VTA).

ADVERTISEMENT

Atacul s-a petrecut în jurul orei locale 06:34 (13.34 GMT) într-un cartier din centrul orașului San Jose, pe bulevardul Younger Avenue. Până în acest moment nu se cunoaște cu exactitate numărul persoanelor rănite.

O zi tragică pentru San Jose

„Aceasta este o zi oribilă pentru orașul nostru și este o zi tragică pentru familia VTA. Suntem alături de familiile și colegii de muncă afectați, știm că mulți simt profund această pierdere a celor dragi și a prietenilor lor,” a transmis pe Twitter primarul din San Jose, Sam Liccardo.

ADVERTISEMENT

Împușcăturile s-au au avut loc pe șantierul de metrou VTA. Centrul de control al operațiunilor nu a fost afectat, a transmis președintele consiliului de administrație al VTA, Glenn Hendricks.

Acesta a precizat că serviciile de transport nu au fost afectate, iar angajații au continuat să-și facă treaba.

ADVERTISEMENT

„Astăzi s-a întâmplat o tragedie oribilă”, a spus Hendricks. „Nu aș putea fi mai mândru de organizația VTA. În timp ce conduceam aici, am văzut autobuze VTA pe drum,” a adăugat.

În locația respectivă este o curte feroviară a VTA. Acesta dispune de autobuze, căi ferate și diverse servicii de transfer către suburbia în plină expansiune a Bay Area și către centrul tehnologic. Zona se află la doar jumătate de kilometru depărtare de Departamentul de Poliție San Jose, de biroul șerifului din Santa Clara și de sediul procurorului districtual.

ADVERTISEMENT