News

Atac armat în SUA. O persoană a deschis focul în fața unui club. Mai multe persoane au fost rănite

20.06.2019 | 21:51
Atac armat in SUA O persoana a deschis focul in fata unui club Mai multe persoane au fost ranite

Atac armat în SUA, soldat cu 10 victime! Mai mulți indivizi au deschis focul în fața unui club de noapte din oraşul Allentown, din statul american Pennsylvania, după cum au anunţat autorităţile locale, potrivit Xinhua. Atacul a avut loc cu puţin timp înainte de ora locală 02:00 (06:00 GMT) în faţa clubului de noapte, a anunţat şeful poliţiei din Allentown, Tony Alsleben.

Atac armat în SUA soldat cu 10 victime

”Nu pare că s-a tras la întâmplare; cel puţin un individ a fost ţinta”, a adăugat reprezentantul poliţiei. Deocamdată nu se cunosc detalii despre identitatea autorilor. Potrivit CNN, rănile suferite de cele zece persoane nu le pun viaţa în pericol.

Allentown este al treilea oraş ca mărime din statul Pennsylvania, după Philadelphia şi Pittsburgh, cu o populaţie de aproximativ 120.000 de persoane. Așadar, America a fost din nou la un pas de o altă tragedie, iar discuția interzicerii armelor de foc reapare în spațiul public american.

Atac armat in SUA
Atac armat in SUA

Americanii, locul I la numărul de arme

Numărul armelor de foc disponibil civilor americani este estimat la 310 milioane, potrivit unui raport din 2009 al Institutului Național de Justiție. Pe locul doi se află India cu doar 46 milioane. Potrivit unui sondaj din Elveția, numărul armelor civile a crescut cel mai mult din 2007 până în prezent.

Patru din zece americani spun că dețin o armă sau trăiesc într-o casă în care se află arme, potrivit unui studiu recent al Pew Center. 48% dintre americani au spus că au crescut într-o casă cu arme. Potrivit unui sondaj, 66% dintre posesorii de arme au spus că au mai multe arme de foc, iar trei sferturi spun că nu își pot imagina să trăiască fără o armă. Potrivit ONG-ului Gun Violence Archive, 11.650 de persoane au murit ucise de gloanșe în SUA, în anul 2017.

 

Tags: