News

Atac armat în Suedia. O femeie a fost împușcată în tramvai. Suspectul a fost reținut

Un atac armat a avut loc marți, 16 august, în Suedia. O femeie a fost împușcată într-un tramvai din Goteborg. Suspectul, un bărbat de 60 de ani, a fost reținut de Poliție.
16.08.2022 | 20:42
Atac armat in Suedia O femeie a fost impuscata in tramvai Suspectul a fost retinut
Femeie de 30 de ani, împușcată într-un tramvai. Incidentul, raportat în Suedia. Sursa foto: dalmedia.se / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un incident grav a fost consemnat marți, în Suedia. O femeie a fost împuscată în timp ce circula într-un tramvai în oraşul Goteborg.

Femeie de 30 de ani, împușcată într-un tramvai. Incidentul, raportat în Suedia

Conform presei locale, atacul armat a avut loc cu puțin înainte de ora 09:00, dimineața. Atunci, Poliția a fost chemată în zona Majorna din Goteborg, după ce o femeie de 30 de ani a fost împușcată într-un tramvai.

ADVERTISEMENT

Autoritățile anunță că un bărbat care se afla în tramvai a deschis focul asupra tinerei, iar apoi a părăsit mijlocul de transport. Imediat, oamenii legii au declanșat o operațiune de prindere a atacatorului.

Femeia a fost împușcată în abdomen și a fost transportată la spital. Ea este conștientă și comunică cu doctorii. Prima evaluare a medicilor indică faptul că victima se află într-o stare stabilă, notează publicația Sweden Postsen.

ADVERTISEMENT

Nu se știe încă dacă în tramvaiul unde a avut loc atacul se aflau și alți pasageri.

Mijlocul de transport în care a avut loc incidentul a fost scos temporar din trafic. A fost deschisă o anchetă preliminară pentru tentativă de omor.

Suspectul acestui atac armat, reținut după două ore

Sursa citată mai notează, în jurul orei locale 11.00, un bărbat în vârstă de 60 de ani a fost arestat sub suspiciunea de tentativă de omor și folosirea armelor.

ADVERTISEMENT

Potrivit poliției, individul a fost reținut cu ajutorul imaginilor oferite de camerele de supraveghere.

Mai multe atacuri raportate în Suedia în ultimii doi ani

În martie anul curent, un alt atac șoca orașul Malmo. Două femei de 50 de ani erau ucise la un liceu din sudul statului scandinav. Suspectul, un tânăr de 18 ani, a fost arestat atunci de poliţia suedeză.

ADVERTISEMENT

Suspectul crimelor a fost cel care a sunat la numărul de urgenţă pentru a spune unde se află. Acesta a precizat că și-a pus arma jos şi a recunoscut că a ucis două persoane.

ADVERTISEMENT