Atac armat în ziua de Paște. O persoană a murit și alte trei au fost rănite la o sinagogă din San Diego, SUA

Alexandra Chivu   
în HotNews
28/04/2019, 10:28
Atac armat în ziua de Paște. O persoană a murit și alte trei au fost rănite la o sinagogă din San Diego, SUA GALERIE FOTO
Atac armat în ziua de Paște

Atac armat în ziua de Paște, la o sinagogă din California! Un bărbat înarmat a intrat sâmbătă, ultima zi a festivității din cadrul Paștelui evreiesc, într-o sinagogă Chabad, orașul Poway, din zona San Diego și a deschis focul cu o pușcă de asalt.

Atac armat în ziua de Paște, la sinagoga Chabad din California

Individul a ucis o femeie și a rănit alte trei persoane, potrivit Reuters. Atacatorul a fugit de la locul faptei cu un automobil, dar a fost înconjurat la scurt timp de oamenii legii și s-a predat. Conform autorităților, este vorba de John Earnest, 19 ani. De altfel, bărbatul este autorul unui manifest postat în mediul online în care a dezvăluit că a dat foc, luna trecută, unei moschei din aceeași zonă și că s-a inspirat din acțiunile atacatorului care a ucis aproximativ 50 de oameni din două moschei din Noua Zeelandă.

Bill Gore, șeful comitatului San Diego, a spus că FBI și poliția investighează posibila implicare a lui Earnest în incendiere, în data de 24 martie, a Centrului Islamic din Escondido, oraș aflat la 24 de kilometri de sinagoga atacată în ziua de sâmbătă.

Atac armat în ziua de Paște. O persoană a murit și alte trei au fost rănite la o sinagogă din San Diego, SUA
Conform autorităților, este vorba de John Earnest, 19 ani

Individul, în vârstă de 19 ani, dorea să transmită live atacul

Atunci, nimeni nu a fost rănit. Oficialul a declarat că arma lui John Earnest s-a defectat după primele rafale. Printre cei răniți în ultima zi a festivității din cadrul Paștelui evreiesc se află și rabinul sinagogii. De menționat este că Earnest, în vârstă de 19 ani, și-a postat manifestul antisemit și rasist pe același site precum atacatorul din Christchurch.

Atac armat în ziua de Paște. O persoană a murit și alte trei au fost rănite la o sinagogă din San Diego, SUA
O persoană a murit și alte trei au fost rănite la o sinagogă din San Diego, SUA

Rândurile scrise de individ fac referire la o transmisiune video online și conține un link către o pagină de Facebook, de unde se poate deduce că Earnest voia să transmită atacul live, cum s-a întâmplat și în cazul atacului din Noua Zeelandă.

Închide ×