News

Atac armat într-o moschee din Kabul. Cel puţin şapte persoane au fost ucise

20.05.2020 | 10:44
Atac armat intro moschee din Kabul Cel putin sapte persoane au fost ucise
ADVERTISEMENT

Un atac armat care a avut loc într-o moschee din Kabul s-a soldat cu cel puţin şapte morți. Incidentul a avut loc într-o zonă rurală, iar autorii asasinatelor au rămas deocamdată necunoscuți.

Atac armat într-o moschee din Kabul. Cel puţin şapte persoane au fost ucise

Un număr de cel puţin şapte persoane și-au pierdut viața, iar alte câteva zeci au fost rănite în urma unui incident armat produs, marţi după-amiază, într-o localitate rurală situată în apropiere de Kabul, relatează publicația Al Arabiya.

ADVERTISEMENT

Conform primelor informații, autorii crimelor au rămas deocamdată neidentificați. Aceștia au deschis focul într-o moschee din satul Khelalzai, situat în provicia afgană Parwan, la periferia nordică a capitalei Afganistanului.

Șeful poliției din Parwan, Haroon Mubarez, a declarat că atacatorii au luat cu asalt moscheea când cetățenii erau la sesiune de rugăciuni de seară.

ADVERTISEMENT

”Un număr de 7 persoane au fost ucise, iar 12 au fost rănite după ce indivizi înarmaţi au deschis focul într-o moschee, în timpul rugăciunii de seară”, a declarat şeful Poliţiei provinciale, Harron Mubarez. Atacatorii au reuşit să fugă.

Tot în această perioadă, într-un alt incident din zonă, opt militari afgani au fost ucişi în confruntări cu insurgenţi talibani în oraşul Kunduz.

ADVERTISEMENT

Acordul cu SUA, motivul ultimelor atacuri

Atacurile din Afganistan vin după ce talibanii au semnat un acord cu Washington în februarie, în cadrul căruia americanii a anunțat că își va scoate trupele din țară în schimbul garanțiilor de securitate din partea militanților.

Organizația Națiunilor Unite a acuzat atât forțele de securitate talibane, cât și cele afgane pentru declanșarea violenței care a înregistrat o creștere a victimelor în rândul civililor.

ADVERTISEMENT

Talibanii au fost responsabili pentru 208 de victime civile luna trecută – cu 25% mai mult decât în ​​aprilie 2019, a declarat Misiunea de Asistență a Națiunilor Unite în Afganistan (UNAMA).

ADVERTISEMENT