ADVERTISEMENT
News

Atac armat într-o școală din SUA. O copilă de 12 ani a împușcat doi elevi și un paznic

Autor: Andreea Marin | 07.05.2021 | 11:44
Atac armat într-o școală din SUA. O copilă de 12 ani a împușcat doi elevi și un paznic
Atac armat într-o școală din SUA. O copilă de 12 ani a împușcat doi elevi și un gardian. Sursa foto: Colaj Fanatik

Un atac armat a avut loc într-o școală din Statele Unite, în urma căruia au fost răniți doi elevi și un paznic. Autoarea atacului este o fată de clasa a VI-a, în vârstă de 12 ani, care a mers la ore cu o armă.

ADVERTISEMENT

Atac armat în SUA, la o școală. Doi elevi și un paznic, împușcați

Doi elevi și un gardian au fost victimele fetei de 12 ani, care a venit la școală cu o armă și a deschis focul. În urma acestui atac armat, au fost rănite cele trei persoane. Din fericire, starea lor este una bună și au scăpat cu viață. Adultul a fost externat, în timp ce elevii vor rămâne sub observația medicilor peste noapte, transmite CNN.

„Astăzi am avut cel mai mare coșmar pe care l-ar putea întâlni un district școlar”, a declarat Chad Martin, inspectorul districtului.

Apelul către serviciile de urgență a fost făcut în jurul orei 09:00, la Școala Gimnazială Rigby, din Idaho, Statele Unite. Salvatorii ajunși la fața locului au transportat la spital victimele, iar fata de clasa a VI-a a fost reținută. Ea riscă să fie acuzată de crimă.

ADVERTISEMENT

Procurorul statului Jefferson, Mark Taylor, spune că biroul său „va depune acuzații corespunzătoare, inclusiv trei acuzații de tentativă de omor”.

Mărturiile șocante martorilor atacului de la școala din SUA

Fata de 12 ani a venit la școală cu o armă în ghiozdan, pe care a luat-o și a început să o folosească pe hol, în timp ce se îndrepta spre ieșire. Un profesor a reușit să îi ia arma și a imobilizat-o până când polițiștii au sosit la fața locului.

„În timpul atacului, un profesor a dezarmat eleva și a reținut-o până când forțele legii au luat-o în custodie”, a spus șeriful  Steve Anderson.

ADVERTISEMENT

„Mă rog pentru viața și siguranța celor implicați în evenimentele tragice de astăzi. (…) Mulțumim agențiilor noastre de aplicare a legii și liderilor școlari pentru eforturile depuse pentru a răspunde incidentului”, a declarat Brad Little, guvernatorul Idaho.

Un martor, elev la școală, în vârstă de 12 ani, descrie că după focurile de armă a auzit țipete. Se afla în clasă în acel moment, așa că a fost în siguranță.

ADVERTISEMENT

„Eu și colegul meu eram tocmai în clasă cu profesorul nostru, eram la ore și apoi, dintr-odată, s-a auzit un zgomot puternic și apoi au mai urmat două zgomote puternice. Apoi au fost țipete”, a spus Yandel Rodriguez, de 12 ani.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!