News

Atac armat într-un supermarket din SUA. Poliția vorbește despre ”cel puțin zece morți”

Un nou atac armat zguduie Statele Unite ale Americii, de data aceasta la un supermarket de tip Walmart din statul Virginia.
23.11.2022 | 10:16
Atac armat intrun supermarket din SUA Politia vorbeste despre cel putin zece morti
Atac armat în SUA, la un supermarket. Foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Cel puțin zece persoane și-au pierdut viața, inclusiv atacatorul, în atacul care a avut loc marți seara în jurul orei 22:00.

Atac armat într-un supermarket din SUA

Potrivit New York Times, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Poliție din Chesapeake a anunțat că bilanțul victimelor este în desfășurare, astfel că cifrele ar putea fi mult mai tragice.

ADVERTISEMENT

Apelul la 911 a fost făcut de mai mulți oameni care se aflau în magazin în acel moment și au auzit împușcăturile. La fața locului au ajuns imediat mai multe mașini de poliție, care au găsit la fața locului ”multe persoane ucise și rănite”.

Autoritățile nu au dat publicității numele atacatorului, însă acesta a fost găsit mort, la rândul său, în magazin.

ADVERTISEMENT

Martorii spun că atacatorul a tras cel puțin zece focuri în sectorul de băcănie din magazin, după care s-a sinucis. Nu se cunosc momentan detalii despre motivul atacului, dar nici despre atacator.

Potrivit unor informații preliminare bărbatul care a comis masacrul era angajat al supermarketului. Este al doilea atac armat din SUA în mai puțin de șapte zile, după ce cinci persoane au fost ucise într-un club LGBTQ din Colorado Springs în acest weekend.

ADVERTISEMENT

Clubul Q, unde a avut loc atacul, se descrie drept un ”club de noapte de adulți pentru gay și lesbiene, care găzduiește nopți tematice precum karaoke, spectacole de travestiți și DJ“. Pe pagina de Facebook, reprezentanții clubului au anunțat că atacatorul a fost oprit de mai mulți clienți, care sunt considerați ”eroi”

”Suntem devastați de atacul fără sens asupra comunității noastre. Mulțumim pentru reacțiile rapide ale clienților eroici care l-au imobilizat pe atacatorul înarmat și au pus capăt acestui atac plin de ură”, au transmis patronii Clubului Q.

ADVERTISEMENT

În luna iulie a anului trecut, americanii făceau publice o serie de cifre statistice care dădeau fiori tuturor. În doar un weekend din iulie, mai exact în jurul datei de 4 iulie, nu mai puțin 150 de persoane au fost ucise în peste 400 de atacuri armate în această țară, în timp ce oamenii sărbătoreau Ziua Națională.

ADVERTISEMENT