News

Atac armat la Berlin, în parcarea unui magazin. Patru persoane sunt rănite

Un atac armat a avut loc vineri în pararea unui magazin din Berlin, iar în urma acestuia au fost patru persoane rănite.
30.07.2021 | 21:46
Atac armat la Berlin in parcarea unui magazin Patru persoane sunt ranite
ADVERTISEMENT

În urmă cu o lună un alt atac armat a avut loc în orașul german Wuerzburg, în urma acestuia trei persoane pierzându-și viața și mai multe fiind rănite.

Patru persoane rănite în urma unui atac armat la Berlin

Mai multe focuri de armă au fost trase în parcarea unui magazin de materiale de construcții, aproape de piața Kurt-Schumacher, în cartierul Wedding din Berlin.

ADVERTISEMENT

Potrivit pompierilor, au fost patru persoane rănite, trei bărbați și o femeie, aceștia fiind tratați la locul faptei și apoi transportați la spital, notează Der Spiegel.

Din informațiile prezentate de publicația germană Bild, o persoană a fost împușcată, una înjunghiată cu un cuțit, iar a treia a suferit un traumatism la cap. De asemenea, atacatorul se pare că este încă în libertate.

ADVERTISEMENT

Poliția și pompierii sunt încă în mijlocul unei operațiuni ample, iar motivele atacului sunt încă necunoscute, potrivit reprezentanților forțelor de ordine.

De asemenea, conform informațiilor publicate de către Bild, nu se știe dacă a fost vorba de un conflict violent între persoane sau dacă acestea se cunoșteau.

ADVERTISEMENT

În prezent, poliția și criminaliștii au securizat zona și iau declarații de la martori pentru a încerca să afle mai multe despre atacator.

Atac cu cuțitul în orașul german Wuerzburg. Trei oameni au murit și alți șase sunt răniți. 

În urmă cu o lună, în micul oraș german Wuerzburg a avut loc un atac soldat cu trei decese și cel puțin șase răniți.

ADVERTISEMENT

Conform informațiilor prezentate de către ministrul de Interne din Bavaria membru al partidului politic CSU, Joachim Herrmann, bărbatul de 24 de ani care a atacat persoanele se afla în îngrijire psihiatrică, notează inFranken.

“Fapte în loc de speculații: atacul unui somalez de 24 de ani a determinat moartea a trei persoane și a rănit serios altele. Omul care locuiește în Wuerzburg a fost împușcat de un glonț al poliției, dar viața sa se află în afara oricărui pericol”, a declarat Poliția din Franconia Inferioară.

Forțele de ordine au reușit să îl împuște pe atacator în picior și apoi să îl prindă, dar până la acel moment, trecătorii care se aflau în zonă au aruncat cu mai multe obiecte către atacator, încercând prin tot felul de modalități să îl oprească.

Acest demers a fost unul decisiv pentru a împiedica atacatorul să mai rănească alte persoane, informează publicația bavareză Nord Bayern.

ADVERTISEMENT