News

Atac armat la Ierusalim. 7 morți și 10 răniți după ce o persoană a deschis focul la o sinagogă

Un atac sângeros a avut loc la o sinagogă din Ierusalim, unde un bărbat a deschis focul și a ucis cel puțin șapte persoane.
27.01.2023 | 22:26
Atac armat la Ierusalim 7 morti si 10 raniti dupa ce o persoana a deschis focul la o sinagoga
Mașină atacator în Ierusalim
ADVERTISEMENT

Potrivit BBC, pe lângă cei șapte morți alte 10 persoane au fost rănite, în jurul orei locale 21:15, după ce un bărbat a atacat sinagoga chiar de Ziua Internațională de Comemorare a Holocaustului.

Atac sângeros la o sinagogă din Ierusalim

Potrivit primelor date atacatorul e un bărbat din Shuafat, însă e neclar de ce a deschis focul asupra oamenilor care părăseau sinagoga după rugăciunea de seară. Atacatorul a fost împușcat la rândul său de forțele de ordine în momentul în care încerca să fugă cu ajutorul unei mașini.

ADVERTISEMENT

În mai multe filmări surprinse de oamenii din zonă se pot auzi focuri de armă în cartierul Neve Yaakov, însă autenticitatea acestor imagini nu a putut fi confirmată momentan.

De asemenea, la fața locului există zeci de oameni în stare de șoc care primesc acum asistență medicală din partea medicilor sosiți la fața locului.

ADVERTISEMENT

”Am văzut o femeie și 4 bărbați întinși pe drum. Au suferit răni prin împușcătură și a trebuit să le confirmăm decesul imediat”, au transmis paramedicii. alți trei răniți, printre care o femeie în vârstă de 70 de ani, a au ajuns în stare critică la Spitalul Hadassah din Mount Scopus.

“Suntem antrenaţi pentru asta. Din păcate ne confruntăm des cu atacuri teroriste. Nu avem ce să facem. Decât să ne comportăm cu profesionalism, pentru că aşa salvăm vieţi”, a adăugat un alt medic.

ADVERTISEMENT

E neclar dacă acest atac are legătură cu evenimentele de luni, când forțele armate israeliene au ucis la Jenin nouă palestinieni. Cert e că atacul de la sinagoga din Ierusalim a fost sărbătorit cu focuri de artificii la Jenin, precum și în alte orașe din Cisiordaniei.

În timp ce în Israel au loc atacuri teroriste, șeful CIA William Burns a sosit în ISrael pentru a se întâlni cu șeful Mossad.

ADVERTISEMENT

“Șeful CIA, William Burns, a venit în Israel și s-a întâlnit cu autoritățile israeliene, inclusiv cu șeful Mossadului, David Barnea”, a relatat The Jerusalem Post. Scopul acestei vizite e tocmai de a detensiona situația din zonă.

ADVERTISEMENT