News

Video. Atac armat la metroul din New York. Zeci de persoane au fost împușcate. Cum a acționat atacatorul. Ce spun medicii despre supraviețuitori. Update

Mai multe persoane au fost împușcate într-o stație de metrou din New York, a anunțat Departamentul de Pompieri al orașului. 5 dintre victime sunt în stare critică.
12.04.2022 | 20:25
Video Atac armat la metroul din New York Zeci de persoane au fost impuscate Cum a actionat atacatorul Ce spun medicii despre supravietuitori Update
Atac armat la metroul din New York. Mai multe persoane au fost împușcate. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT
13-04-2022
03:51

Ce spune un medic român din New York despre cum au fost afectați călătorii după atacul cu grenadă fumigenă

Theo Trandafirescu, medic român stabilit în New York, a vorbit la Antena 3 despre modul în care le-a fost pusă în pericol viața călătorilor care se aflau în garnitura de metrou în care a avut loc atentatul cu grenadă fumigenă.

“Depinde de cât de aproape au fost de locul exploziei și depinde de cât de mult au inhalat. Este clasică trauma ‘inhalation injury’ și există posibilitatea ca și căile respiratorii să fie arse. Și atunci îți trebuie un tratament specific de terapie intensivă în care trebuie să vezi ce fel de gaz a fost folosit, dacă a fost gaz de război folosit, a fost simplu fum, a fost monoxid de carbon.

Dar, principiul de urgență și aici și în România, care se aplică peste tot, este ABC, adică Airway, Breathing, Circulation. Deci, pacienții trebuie stabilizați și după aceea trebuie văzut cât de mare este afectarea organelor interne. Deci, prima dată îi securizează pe pacienți din punct de vedere al căilor respiratorii. Dar, inhalația este foarte traumatizantă și efectiv trebuie asigurate căile respiratorii. Probabil că trebuie cameră hiperbarică, ca la incidentele cu arși. Avem foarte multe în statul New York, peste 50 de spitale cu multe paturi care pot avea grijă de acești pacienți cu căile respiratorii afectate”, a spus medicul Theo Trandafirescu, la News Hour with CNN.

12-04-2022
19:34

Crește bilanțul victimelor: 28 de persoane, internate în spitalele din New York

Numărul victimelor atacului armat de la metroul din New York continuă să crească. În prezent, cel puțin 28 de răniți sunt internați în spitalele din oraș.

Potrivit The Independent, un total de 20 de persoane sunt tratate la spitalul NYU Langone din Brooklyn. Toți pacienții de aici sunt în stare stabilă, cu răni variind de la împușcături până la inhalarea de fum.

Alți trei pacienți sunt tratați în prezent la NewYork-Presbyterian Brooklyn Methodist Hospital: unul pentru o rană prin împușcare, altul pentru o fractură și unul pentru răni traumatice.

Cinci victime sunt tratate la Maimonides Health din Brooklyn: două au fost rănite prin împușcare și trei pentru inhalare de fum.

12-04-2022
17:26

NYPD dezvăluie modul în care a acționat atacatorul

Poliția din New York a oferit noi detalii despre atacul armat care a avut loc la o stație de metrou din orașul american și care s-a soldat cu 16 răniți, dintre care 10 împușcați. Comisarul NYPD, Keechant Sewell, a prezentat filmul atacului.

Se pare că atacatorul se deplasa cu un tren N în direcția nord, spre Manhattan. La ora 8:24, a fost văzut punându-și o mască de gaz.

Imediat, a scos un recipient cu gaz din geantă pe care l-a deschis în interiorul vagonului.

În timp ce mijlocul de transport în comun se umplea de fum, bărbatul a deschis focul, rănind mai multe persoane în interiorul vagonului și apoi pe peronul stației, când metroul a intrat în stația cu numărul 36.

”Suspectul se afla în vagon. Atacul armat a început în vagon”, a spus comisarul.

Guvernatoarea Statului New York, Kathy Hochul, a anunțat că atacatorul este încă în libertate și i-a îndemnat pe new-yorkezi să rămână vigilenți. ”Acest individ este încă în libertate și este periculos”.

12-04-2022
16:31

Informații noi privind victimele. 10 persoane au fost împușcate. 5 sunt în stare critică, dar stabilă

Autoritățile locale din New York, alături de reprezentanți din Poliție, au susținut o conferință de presă în care au prezentat situația în momentul de față după atacul armat de la metrou.

Conform datelor furnizate, un total de 10 persoane au fost împușcate, iar alte 6 au fost rănite în atacul de marți din Brooklyn, au confirmat oficialii.

Dintre cele 10 victime împușcate, 5 se află într-o stare critică, dar stabilă, la spital.

Comisarul NYPD Keechant Sewell spune că în prezent ”nu există dispozitive explozive” în zona trenurilor de metrou ale orașului. Oficialul din NYPD a mai precizat că, momentan, evenimentul de marți nu poate fi catalogat ca un act de terorism.

12-04-2022
15:50

Bilanțul răniților a ajuns la 16, dintre care 8 persoane împușcate

Opt persoane au fost împușcate în atacul de la metroul din Brooklyn, iar alte opt au fost rănite, potrivit purtătorului de cuvânt al Departamentului de Pompieri din New York (FDNY), Amanda Farinacci.

Un purtător de cuvânt al MTA a oferit mai multă claritate cu privire la traiectoria trenului, spunând CNN că pasagerii se aflau într-un tren N care se îndrepta spre Manhattan făcând opriri expres.

Trenul făcea opriri expres la stația 59th Street înainte de oprirea stației 36th Street, unde au fost descoperite mai multe persoane împușcate.

12-04-2022
15:40

Primarul Eric Adams îndeamnă populația să evite zona

Primarul New Yorkului, Eric Adams, le-a cerut oamenilor să evite zona atacului.

„Primarul continuă să fie informat cu privire la situație”, a scris un reprezentant al primăriei pe Twitter.

„În timp ce strângem mai multe informații, le cerem newyorkezilor să stea departe de această zonă pentru siguranța lor și astfel încât serviciile de urgență să-i poată ajuta pe cei care au nevoie și să investigheze.”

Primarul Adams se izolează în prezent după ce a anunțat că a fost testat pozitiv pentru Covid-19 luni.

12-04-2022
15:24

Școlile din zona atacului, sub ordin de adăpostire la fața locului

Toate școlile din zona apropiată stației de metrou din Brooklyn unde s-a produs atacul sunt sub ordine de „adăpostire la fața locului”, ceea ce înseamnă că nimeni nu are voie să părăsească clădirea și doar elevii au voie să intre, a explicat un purtător de cuvânt al Departamentului de Educație.

Purtătorul de cuvânt nu a clarificat câte școli sau cât de largă este zona vizată de ordin.

12-04-2022
15:13

Președintele Biden, procurorul general și șeful siguranței naționale, informați despre atac

Președintele Biden a fost informat despre cele mai recente evoluții cu privire la atacul de la metroul din New York City, a scris pe Twitter secretarul de presă al Casei Albe, Jen Psaki.

Personalul superior al Casei Albe este în legătură cu primarul orașului New York Eric Adams și cu comisarul de poliție Keechant Sewell, a adăugat Psaki.

Procurorul general al SUA și minstrul pentru Securitatea Internă au fost de asemenea informați despre atacul din Brooklyn.

Procurorul general Merrick Garland a primit o informare preliminară și monitorizează situația din Brooklyn, potrivit unui purtător de cuvânt al Departamentului de Justiție.

Liderul majorității din Senat, Chuck Schumer, a spus că „monitorizează îndeaproape” împușcătura.

„Monitorizez îndeaproape situația în această dimineață la stația 36th Street din Sunset Park din iubitul nostru Brooklyn. Mă rog pentru toate victimele, familiile lor, toți cei afectați. Sunt recunoscător pentru acțiunea rapidă a serviciilor de urgență. Pentru toată lumea din New York: fiți în siguranță”, a scris Schumer pe Twitter.

 

Atac armat la metroul din New York. Mai multe persoane au fost împușcate și o serie dispozitive explozive nedetonate au fost găsite într-o stație de metrou din orașul american.

Mai multe persoane au fost împușcate la metroul din New York

Departamentul de pompieri din New York informează că a răspuns la un apel de urgență care semnala un incident la o stație de metrou.

ADVERTISEMENT

Echipele de intervenție s-au deplasat la stația de metrou de pe strada 36, din Sunset Park, Brooklyn. La fața locului, salvatorii au găsit mai multe persoane împușcate.

Un bilanț inițial anunță 13 persoane rănite, conform CNN. De la locul atacului au apărut și imagini pe site-urile de socializare. Acestea sunt extrem de dure și arată oameni întinși pe jos plini de sânge.

ADVERTISEMENT

Incidentul a avut loc în jurul orei locale 8.30, moment în care locația era extrem de aglomerată.

”Mai multe persoane au fost împușcate într-o stație de metrou din Brooklyn marți dimineață. Au fost găsite și mai multe dispozitive nedetonate”, a declarat Departamentul de Pompieri din New York.

ADVERTISEMENT

NYPD a revenit cu un comunicat în care anunță că ”NU există dispozitive explozive active în acest moment”.

Ce se cunoaște despre atacatorul de la metroul din New York

În ceea ce privește atacatorul, până în acest moment se cunoaște faptul că Poliția ar fi în căutarea unui bărbat descris ca purtând o mască de gaz și o vestă portocalie specifică angajaților din construcții.

ADVERTISEMENT

Poliția din New York a postat un mesaj pe Twitter în care le cere cetățenilor să evite zona Brooklyn.

Autoritatea Metropolitană de Tranzit, care operează metrourile, anunță că investighează incidentul, raportat într-o zonă în care trenurile D, N și R se desfășoară în ambele sensuri.

ADVERTISEMENT
Tags: