News

Atac armat la o biserică din Germania. Șapte oameni uciși și mai mulți răniți în Hamburg

Cel puțin șapte oameni au fost uciși și mai mulți răniți, joi seara, în urma unui atac armat care a avut loc în orașul Hamburg, din Germania.
10.03.2023 | 07:07
Atac armat la o biserica din Germania Sapte oameni ucisi si mai multi raniti in Hamburg
Cel puțin șapte oameni uciși și mai mulți răniți după un atac armat produs la o biserică din Hamburg. Sursa foto: stern.de
ADVERTISEMENT

Momente de panică și teroare, joi seara, în nordul Germaniei. Mai multe persoane au fost ucise sau rănite în Hamburg, după ce un bărbat a deschis focul la o biserică a Martorilor lui Iehova.

Cel puțin șapte oameni uciși și mai mulți răniți după un atac armat produs la o biserică din Hamburg

Din primele informații, atacul armat din Hamburg a avut loc în jurul orei locale 21.00 (ora 22.00, ora României). Într-o primă fază, poliția federală i-a anunţat pe localnici că ”unul sau mai mulţi autori necunoscuţi au tras asupra unor persoane într-o biserică”.

ADVERTISEMENT

Ulterior, Poliţia din Hamburg a informat, într-un mesaj pe Twitter, că în oraș are loc o operaţiune majoră în cartierul Alsterdorf. Autorii ar fi fugit şi sunt căutaţi. La fața locului au ajuns rapid serviciile de urgenţă şi medicii. Cetățenii din zonă fost sfătuiţi să nu-şi părăsească locuinţele pe fondul operaţiunii în curs.

Conform cercetărilor inițiale, au fost trase focuri de armă într-o biserică de pe Deelbögestrasse din districtul GrossBorstel”, a anunțat poliția. ”Mai multe persoane au fost grav rănite, unele mortal. Suntem la fața locului cu un contingent mare de ofițeri.”

ADVERTISEMENT

Au început apoi să apară informații privind victimele atacului. Inițial, publicația Bild a raportat că șapte persoane au murit și alte 25 au fost rănite. Se pare că și atacatorul a fost ucis de către oamenii legii. Bilanțul final indică șapte morți și cel puțin opt răniți.

Ulterior, poliția a revenit cu un comunicat în care anunță că al șaptelea bărbat mort a fost găsit la un etaj superior al clădirii unde a avut loc atacul. Ar exista indicii că acesta ar putea fi autorul crimelor. Oamenii legii nu au catalogat evenimentul ca un atac terorist, ci o crimă în masă.

ADVERTISEMENT

Am localizat o persoană fără viață într-un centru comunitar despre care credem că ar putea fi atacatorul”. Deocamdată nu există indicii că autorul atacului ar fi fugit, a spus un purtător de cuvânt, adăugând: ”Pentru a exclude implicarea altor persoane, efectuăm controale și căutări ample”.

Martorii descriu momentele de teroare petrecute la biserica din Hamburg

Un martor a cărui identitate nu a fost făcută publică a spus că a auzit mai multe împușcături. ”Au fost 12 focuri continue… apoi am văzut cum oamenii au fost luați în saci negri”, a spus el presei locale.

ADVERTISEMENT

Lara Bauch, o tânără de 23 de ani, a spus că a auzit ”aproximativ patru perioade de tiruri de armă. În acest interval, mereu s-au auzit mai multe focuri, la o distanță de aproximativ 20 de secunde până la un minut”.

Aproximativ 175.000 de oameni din Germania sunt Martori ai lui Iehova, dintre care 3.800 numai în Hamburg. Mișcarea creștină înființată în SUA la sfârșitul secolului al XIX-lea predică non-violența și este cunoscută pentru evanghelizarea din ușă în uşă.

ADVERTISEMENT
Tags: