News

Atac armat la o școală privată din Nashville, SUA. 6 morți, printre care 3 copii

Un atac armat la o școală din Nashville, Tennessee, SUA s-a soldat cu 6 morți, inclusiv atacatoarea care a fost împușcată de poliție
27.03.2023 | 21:13
Atac armat la o scoala privata din Nashville SUA 6 morti printre care 3 copii
Potrivit autorităților locale atacatorul este o femeie Sursa foto: Twitter Metro Nashville PD
ADVERTISEMENT

Incidentul a avut loc luni, la școala Covenant School de la periferia orașului american Nashville, puțin după ora locală 10.30. Poliția spune că atacatoarea – care nu a fost încă numită – a ucis trei copii și trei adulți înainte de a fi împușcată mortal de poliție.

Atac armat la o școală privată din Nashville, SUA

Rămâne în continuare neclar care a fost motivul atacului. Nu este clar nici câte persoane au fost, de asemenea, rănite. Părinții au fost anunțați să își ia copiii de la școală, dar nu au fost oferite alte informații. În școală sunt aproximativ 33 de membri ai personalului și circa 260 de elevi.

ADVERTISEMENT

Mulți dintre acești elevi au fost văzuți astăzi fugind din clădire după ce au început împușcăturile. Alte școli din zonă au fost închise ca măsură de precauție, dar nu se crede că există vreo amenințare suplimentară.

Autoritățile nu au dezvăluit numele sau vârstele victimelor sau ale atacatoarei, care, potrivit autorităților, era înarmată cu “cel puțin” două puști de asalt și un pistol, relatează CBS News.

ADVERTISEMENT

Oficialii au răspuns la împușcăturile de la Școala Covenant luni dimineață. “Un eveniment cu trăgător activ a avut loc la Covenant School, Covenant Presbyterian Church, pe Burton Hills Dr.”, a declarat poliția din Nashville într-un tweet. “Trăgătorul a fost împușcat de MNPD și este mort.”

Covenant este o școală creștină privată din Nashville pentru preșcolari până la clasa a șasea. Anul trecut, școala a desfășurat un program de antrenament pentru atacuri armate active.

ADVERTISEMENT

Agenții speciali de la Biroul de Investigații din Tennessee au fost, de asemenea, implicați în intervenție. “La cererea procurorului general Glenn Funk, agenți speciali TBI și personal suplimentar răspund la locul împușcăturilor din această dimineață de la școala din Green Hills”, a scris agenția pe Twitter. “După cum a indicat @MNPDNashville, nu există nicio amenințare actuală la adresa siguranței publice.”

Guvernatorul statului Tennessee, Bill Lee, a declarat că “monitorizează îndeaproape situația tragică de la Covenant” în urma atacului armat, alături de polițiștii de stat și de agenții de patrulare rutieră.

ADVERTISEMENT

“Monitorizez îndeaproape situația tragică de la Covenant, iar @TNDeptofSafety & @TNHighwayPatrol asistă forțele de ordine locale și primii respondenți la fața locului”, a scris guvernatorul pe Twitter. “În timp ce continuăm să răspundem, vă rugăm să vă alăturați nouă în rugăciune pentru școală, congregație & comunitatea din Nashville.”

ADVERTISEMENT
Tags: