News

Atac armat la o universitate din Rusia: cel puțin opt morți şi mai mult de 20 de răniți

Atac sângeros la o universitate din Rusia. Potrivit ultimelor informații, sunt cel puțin opt morți, iar 24 de persoane sunt rănite.
20.09.2021 | 11:21
Atac armat la o universitate din Rusia cel putin opt morti si mai mult de 20 de raniti
ADVERTISEMENT

Totul s-a întâmplat, luni dimineață, la Universitatea din Perm, una dintre cele mai prestigioase din Rusia. Mai mulți studenți au sărit pe fereastră de teama focurilor de armă.

”(…) Unii studenți s-au închis în sălile universității pentru a se ascunde de atacator. Alții au sărit pe ferestre”, a declarat o sursă pentru agenția Tass.

ADVERTISEMENT

La fața locului s-au deplasat oamenii legii și nouă ambulanțe. Atacatorul a fost un tânăr în vârstă de 18 ani. Oamenii legii l-au găsit pe acesta baricadat în aula renumitei Universități. El era, de asemenea, rănit.

Tănărul de 18 ani a prevestit atacul pe rețelele de socializare. A fost reținut de poliție

Timur Bekmansurov este numele atacatorului, care acum este reținut de poliția din Rusia. El le-a explicat anchetatorilor faptul că a ales universitatea ca țintă de atac pentru că ”a comis o greșeală gravă” în urmă cu patru ani.

ADVERTISEMENT

Pe rețelele de socializare, a fost găsit contul tânărului în care prevestea atacul. El visa de mai mult timp să facă acest lucru și chiar strângea bani pentru arme din clasa a X-a.

”M-am gândit întotdeauna la moarte. Nu știu cât pot ucide, dar voi face totul să fie cât mai mulți”, a scris Bekmansurov pe contul său, scrie independent.co.uk

ADVERTISEMENT

Agresorul a mai explicat anchetatorilor și că fapta sa nu are de a face cu politica sau religia. Însă, a decurs la acest gest pe motive xenofobe.

”Ceea ce s-a întâmplat nu a fost un atac terorist. Nu sunt membru al unei organizații extremiste, sunt nereligios și apolitic. Nimeni nu știa ce voi face, am efectuat toate aceste acțiuni din proprie ințiativă, din ură”, ar mai fi declarat Timur Bekmansurov  potrivit site-ului rusesc 59.ru.

ADVERTISEMENT

Un eveniment similar a mai avut loc în luna mai

Astfel de atacuri sângeroase sunt rare în Rusia, având în vedere că este o țară cu o securitate puternică. Un alt eveniment similar a mai avut loc în Rusia, în luna mai a acestui an.

Atunci, un student din Kazan și-a atacat fosta școală și a ucis nouă persoane. De altfel, în urmă cu trei ani, în Kerch, tot un tânăr de 18 ani, pe nume Vladislav Roslyakov, a ucis 20 dintre colegii săi, de la un colegiu din Crimeea anexată din Rusia.

În privința permisului de obținere a armelor, în Rusia există o lege, propusă pentru adoptare, în care vârsta legală să fie de la 18 la 21 de ani.

ADVERTISEMENT
Tags: