News

Atac armat la un centru medical din SUA. Mai multe persoane, rănite. Școlile au fost închise

09.02.2021 | 23:59
Atac armat la un centru medical din SUA Mai multe persoane ranite Scolile au fost inchise
ADVERTISEMENT

Mai multe persoane au fost rănite marți dimineață, în Statele Unite ale Americii (SUA), după un atac armat care a avut loc la un centru medical situat în statul Minnesota.

Din primele informații oferite de presa de peste ocean, un individ a deschis focul în incinta Clinicii ”Allina Health”, situată în oraşul Buffalo, la circa 60 de kilometri de Minneapolis.

ADVERTISEMENT

Suspect atacului a fost reținut în urma acestui incident, iar autoritățile au anunțat că nu mai există niciun pericol în zonă.

Mai multe persoane au fost rănite după un atac armat la un centru medical din SUA

Atacul armat din SUA a fost raportat în jurul orei locale 11.00, în clinica ”Allina Health”, în orașul Buffalo. În urma acestuia, poliția a reținut un suspect de sex masculin, relatează NBC News. Incidentul s-a soldat cu mai mulți răniți.

ADVERTISEMENT

Poliţiştii federali din Saint Paul, capitala statului Minnesota, au anunţat într-o postare pe Twitter că s-au deplasat la faţa locului după ce au primit informaţii privind un suspect cu o armă.

La rândul său, Guvernatorul statului Minnesota, Tim Walz, a declarat că în incident au fost implicate dispozitive explozive improvizate.

ADVERTISEMENT

Presa americană a înaintat deja un prim bilanț și a vorbit de cel puțin 5 persoane rănite în urma atacului. Purtătoarea de cuvânt a North Memorial Health, Jacquie Fiorillo, a declarat pentru USA Today că victimele au fost transportate la un spital din Robbinsdale.

Senatorul american Amy Klobuchar a scris pe Twitter că ”mai multe persoane au fost rănite” și s-ar afla în stare ”critică”.

ADVERTISEMENT

Măsuri stricte de securitate luate în urma atacului

Imediat după ce s-a dat alarma privind atacul, centrul medical din Buffalo, oraș cu circa 16.000 de locuitori, a fost evacuat. Cetățenilor li s-a cerut să rămână în afara zonei, deoarece mai multe agenți de poliție și vehicule de urgență sunt încă în zonă.

Șeful poliției din Buffalo, Pat Budke, a declarat pentru postul de televiziune KSTP că împușcăturile s-au produs în campusul Allina Clinic Crossroads. Acesta a spus că situația a fost stabilizată începând cu ora 11:42 și că nu există nicio altă amenințare la adresa siguranței publicului.

Cu toate acestea, pentru siguranță, școlile din zonă au fost închise temporar, au mai anunțat autoritățile.

Allina Health este un centru medical cu sediul în Minneapolis, care deține sau operează 12 spitale și peste 90 de clinici din Minnesota și Wisconsin.

ADVERTISEMENT
Tags: