Atac armat la un festival din Statele Unite. 4 oameni au murit, inclusiv un băiețel de 6 ani

Daniel Șuta   
în HotNews
29/07/2019, 15:40
Atac armat la un festival din Statele Unite. 4 oameni au murit, inclusiv un băiețel de 6 ani
Atac armat în Statele Unite. Sursa foto: cnn.com

Un atac armat a avut loc la un festival culinar din Statele Unite ale Americii în urma căruia au murit trei persoane. Printre victime se numără și un băiețel de 6 ani, scrie cnn.com. Atacul a avut loc la Festivalul Usturoiului din orașul american Gilroy, California, la 50 de kilometri de metropola San Jose.

Atac armat la un festival gastronomic din Statele Unite: Atacatorul a fost prins

Bărbatul care a provocat măcelul la festival are 30 de ani și a folosit o pușcă. La fața locului au ajuns echipaje speciale, iar guvernatorul local a deplâns acest atentat îngrozitor. Pe lângă cele patru persoane care au decedat, 11 oameni prezenți la acest eveniment gastronomic au fost răniți, relatează presa.

„Poliţiştii erau prin preajmă şi l-au reperat în mai puţin de un minut pe suspect, care a fost ucis”, a declarat șeful poliției locale, Scot Smithee. În aceste momente, oamenii legii caută un posibil complice, mai spun cei de la CNN.

atac armat statele unite
Autorul atacului, un bărbat de 30 de ani. Sursa foto: cnn.com

Ce spune una dintre martorele măcelului de la Festivalul Usturoiului

“L-am văzut trăgând în toate direcţiile. Nu viza pe nimeni în special. Trăgea de la stânga la dreapta şi de la dreapta la stânga. Părea clar pregătit pentru ce făcea”, a relatat Julissa Contreras, martoră la tragicul eveniment.

Atacul armat a avut loc ieri după amiază, în jurul orei locale 17:30. Atacatorul a pătruns printr-un gard și a reușit să se strecoare astfel printre gărzile care păzeau locul. A mers în cel mai aglomerat loc și a început să tragă în stânga și în dreapta fără milă.

 

Închide ×