News

Atac armat la un liceu din SUA. Cel puțin o persoană a murit

13.04.2021 | 08:24
Atac armat la un liceu din SUA Cel putin o persoana a murit
Atac armat la un liceu din SUA. Cel puțin o persoană a murit. Sursa foto: Twitter
ADVERTISEMENT

SUA au fost din nou scena unui atac armat soldat cu victime. Cel puțin o persoană a murit și o alta a fost rănită luni după amiază la liceul Austin-East Magnet din Knoxville, în statul Tennessee.

Potrivit Poliției, un adolescent a fost ucis și un ofițer de poliție rănit după un atac cu armă la unitatea școlară, a declarat David Rausch, directorul Biroului de Investigații din Tennessee.

ADVERTISEMENT

Din primele informații, polițiștii au fost solicitați să intervină la liceu după ce un individ a deschis focul. Biroul şerifului din comitatul Knox a comunicat că incidentul armat s-a încheiat deja şi zona a fost securizată.

Cel puțin o persoană a murit după un atac armat la un liceu din SUA

Presa de peste ocean scrie că împușcăturile s-au produs în jurul orei 15:15 după ce poliția a răspuns la un apel potrivit căruia un student înarmat a fost închis într-o baie a școlii.

ADVERTISEMENT

Când ofițerii au intrat în baie, peste atacator, acesta a tras asupra lor, rănind un ofițer. În ceea ce-l privește, studentul a fost rănit mortal de tirul polițiștilor, scrie News Channel.

Ulterior, atacatorul ucis a fost identificat ca fiind un student din Austin-East. Ofițerul de Poliție a fost rănit în partea superioară a piciorului și a fost dus la Universitatea din Tennessee Medical Center cu leziuni grave, dar care nu-i pun viața în pericol.

ADVERTISEMENT

În acest caz, un alt bărbat a fost reținut de ofițeri. Poliția spune că nimeni altcineva nu a fost rănit.

Liceul din Knoxville, închis marți și miercuri

Unitatea școlară Austin-East va fi închisă marți și miercuri. Cursurile nu vor avea loc nici online, mai anunță sursa citată.

ADVERTISEMENT

”Ceea ce s-a întâmplat astăzi aici este o tragedie teribilă și sufletul îmi este distrus când mă gândesc că acest incident îngrozitor a avut loc într-una din școlile noastre”, a spus Bob Thomas. șeful Poliției, la conferința de presă.

În ultimele luni, alte tragedii au îndoliat comunitatea locală din Knoxville. Patru adolescenți cu vârste cuprinse între 15 și 17 ani au murit în această localitate tot în urma unor schimburi de focuri.

În săptămânile dificile care au urmat după aceste tragedii, Consiliul municipal Knoxville a aprobat 1 milion de dolari pentru a ajuta la prevenirea violenței.

ADVERTISEMENT
Tags: