News

Atac armat la Universitatea Heidelberg din Germania. Cel puțin un mort și mai mulți răniți

Un atac armat a fost raportat luni la Universitatea Heidelberg din Germania. Conform Poliției, cel puțin un mort și mai mulți răniți s-au înregistrat în urma evenimentului.
24.01.2022 | 16:00
Atac armat la Universitatea Heidelberg din Germania Cel putin un mort si mai multi raniti
Un mort și mai mulți răniți în orașul german Heidelberg. Un bărbat a deschis focul la o universitate. Sursa foto: Twitter.com
ADVERTISEMENT

Un bărbat a deschis focul luni, 24 ianuarie, la o universitate din sud-vestul Germaniei.

Din primele informații furnizate de presa internațională, evenimentul a fost consemnat în orașul Heidelberg.

Un mort și mai mulți răniți în orașul german Heidelberg. Un bărbat a deschis focul la o universitate

Conform Poliției, atacatorul a deschis focul într-o sală de curs, rănind mai multe persoane. Ulterior, acesta a murit.

ADVERTISEMENT

Momentan nu se cunoaște cu exactitate dacă suspectul s-a sinucis sau a fost împușcat de forțele de ordine care au intervenit la fața locului.

Există surse apropiate anchetei care au declarat pentru DPA că bărbatul şi-a îndreptat arma spre el însuşi și s-ar fi sinucis, notează. AeNews.

ADVERTISEMENT

Cei de la Poliţie nu au oferit detalii despre modul în care s-a desfăşurat atacul, dar au comunicat că autorul, care a folosit o armă de foc cu ţeavă lungă, a murit şi se crede că a acţionat singur.

Totodată, încă nu s-a transmit numărul exact al persoanelor care au fost rănite şi cât de gravă este starea lor.

ADVERTISEMENT

Imediat după raportarea atacului, zona Neuenheimer Feld din Heidelberg, în apropiere de universitatea istorică, a fost izolată.

Heidelberg este un oraș situat la sud de Frankfurt și are aproximativ 160.000 de locuitori. Universitatea din zonă este una dintre cele mai cunoscute din Germania.

ADVERTISEMENT

Atacatorul ar fi un student

Agenția Germană de Presă (Dpd), citată de publicația Mannheimer-morgen.de, scrie că atacatorul ar fi chiar un student al Universității.

Acesta a intrat în sala unde a avut loc atacul în jurul orei 12:30. După ce a rănit mai mulți studenți s-ar fi retras într-o altă sală unde s-a sinucis.

Primarul din orașul Heidelberg, Eckart Würzner, a declarat pe Facebook: ”Dragi locuitori din Heidelberger, astăzi este o zi îngrozitoare pentru noi toți”. Întrucât situația încă este incertă, acesta le cere cetățenilor să urmeze indicațiile poliției și să nu răspândească speculații și zvonuri premature.

Deocamdată, Poliția a anunțat că atacatorul ar fi acționat de unul singur.

ADVERTISEMENT
Tags: