Atac armat în Washington: cel puţin 13 morţi

Mai multe focuri de armă au fost trase, luni, într-o unitate a Forţelor Navale americane din Washington, D.C., mai multe persoane fiind împuşcate, afirmă surse citate de CNN. Cel puţin 13...
17.09.2013 | 08:30
Atac armat in Washington cel putin 13 morti

Mai multe focuri de armă au fost trase, luni, într-o unitate a Forţelor Navale americane din Washington, D.C., mai multe persoane fiind împuşcate, afirmă surse citate de CNN. Cel puţin 13 persoane au fost ucise, potrivit Los Angeles Times.

UPDATE: Autorităţile americane care anchetează asupra atacului armat comis la Washington Navy Yard, soldat cu 13 morţi şi opt răniţi, au anunţat luni că acesta a fost comis de o singură persoană, relatează AFP.
“Nu avem nicio probă şi nici indicii, până acum, că ar fi existat şi alt atacator, chiar dacă nu am exclus complet” această ipoteză, a declarat primarul Washingtonului Vincent Gray.
“Acum suntem siguri că a existat numai o singură persoană responsabilă de crimele (comise) în imobil”, a declarat Cathy Lanier, şefa poliţiei capitalei americane.
Atacatorul, ucis de forţelede ordine, se numea Aaron Alexis – un bărbat de culoare, în vârstă de 34 de ani, de la Fort Worth (Texas), care a servit în Marină în perioada 2007-2011, după care a devenit informatician în cadrul unei firme subcontractante a Hewlett-Packard şi însărcinate cu actualizarea intranetului pentru US Navy (Marina) şi puşcaşii marini.

 

UPDATE: Cel puţin 12 persoane, inclusiv presupusul autor al atacului, au fost ucise, iar numeroase altele au fost rănite în incidentele armate comise luni la o bază navală din Washington, afirmă primarul oraşului, Vincent Gray, citat de postul ABC.

Potrivit poliţiei, unul dintre autorii atacului a murit, dar alţi doi presupuşi autori ar putea fi în viaţă şi sunt căutaţi.

Agenţi ai poliţiei şi ai Biroului Federal de Investigaţii au venit la unitatea militară din Washington pentru a-l căuta şi imobiliza pe autorul atacului armat, în baza navală lucrând aproximativ 3.000 de persoane.

UPDATE: Cel puţin patru persoane au fost ucise şi mai multe rănite, scrie Los angeles Times.

UPDATE: Avioanele erau menţinute la sol, luni la prânz, pe aeroportul Ronald Reagan din Washington, din cauza atacului armat care a avut loc într-o clădire a Marinei şi al cărui autor este căutat în continuare, a anunţat un purtător de cuvânt, citat de AFP.

În schimb, avioanele care sosesc pe aeroport, situat la câţiva kilometri de Cartierul general al sistemelor Forţelor Navale, unde a avut loc atacul armat, au permisiunea să aterizeze, potrivit lui Chris Paolino, un purtător de cuvânt al aeroportului.

 

UPDATE: Agenţi ai poliţiei şi ai Biroului Federal de Investigaţii au venit la unitatea militară din Washington pentru a-l căuta şi imobiliza pe autorul atacului armat, în baza navală lucrând aproximativ 3.000 de persoane, relatează presa americană.

Cel puţin trei focuri de armă au fost trase, luni, într-o unitate a Forţelor Navale americane din Washington, D.C., mai multe persoane fiind împuşcate, afirmă surse citate de CNN.

Suspectul e încă liber

Cel puţin trei focuri de armă au fost trase, luni, într-o unitate a Forţelor Navale americane din Washington, D.C., mai multe persoane fiind împuşcate, afirmă surse citate de CNN.

Incidentul armat a avut loc la ora 8.20 (15.20, ora României).

Trei focuri de armă au fost trase la Cartierul general al sistemelor Forţelor Navale, situat la periferia sud-estică a oraşului Washington.

Poliţia a anunţat că un suspect s-a blocat într-o clădire a complexului militar. Cel puţin o femeie a fost rănită, dar ar putea fi mai multe victime.

Sursa: Realitatea