News

Atac brutal al PSD la adresa premierului Orban: ”Mitoman, cinic și ticălos! Orban rebuie să plece!”

27.06.2020 | 14:41
ADVERTISEMENT

Partidul Social-Democrat a lansat, pe pagina de Facebook, un atac deosebit de virulent la adresa primului-ministru Ludovic Orban căruia i se impută în mod special că ar fi închis spitalele pentru bolnavii cronici. Șeful Guvernului a fost etichetat drept ”mitoman, cinic și ticălos”.

Premierul PNL nu e contemporan cu bolnavii cronici care mor din cauza spitalelor închise. Orban și românii trăiesc în două Românii diferite!”,  se scrie în postarea de sâmbătă de pe contul de Facebook al PSD.

ADVERTISEMENT

Mesajului din postare îi este alăturat un clip video în care premierul Orban susține că spitalele nu au fost închise  pentru bolnavii cronici, șeful Guvernului catalogând ca ”minciună grosolană” afirmația contrară

PSD: ”Orban tratează cetățenii  drept dușmani publici”

Că este mitoman, românii știau dinainte de a fi președintele PNL. De când a fost ministru al Transporturilor și viceprimar al Capitalei. Minciuna a devenit felul lui de a fi. Că e cinic, românii și-au dat seama de când a devenit premier. Sacrificând pensionari, copii și antreprenori pentru obsesii precum anticipatele sau restricțiile”, susțin social-democrații.

ADVERTISEMENT

Că este însă și ticălos, ne arătă acum, negând inuman realitatea spitalelor închise. A ajuns până la a le spune bolnavilor de la cozile umilinței sau celor care și-au pierdut pe cineva drag că mint din interese electorale”, continuă pesediștii.

PSD își reconfirmă totodată intenția de determina căderea guvernului Orban printr-o moțiune de cenzură.

ADVERTISEMENT

S-a mers prea departe! Orban trebuie să plece! Un premier care își tratează cetățenii drept dușmani publici este cel mai ucigător virus pentru România!”, se mai spune în mesajul PSD.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat pe 17 iunie că partidul său va iniția o moțiune de cenzură împotriva guvernului Orban, pentru că premierul nu a cerut Parlamentului încuviințarea pentru prelungirea stării de alertă.

ADVERTISEMENT

În fața acestui abuz, categoric, vom face o trimitere la Curtea Constituțională, respectiv o sesizare și vreau să vă anunț public, începând de azi parlamentarii PSD încep să lucreze la textul moțiunii de cenzură și la strângerea de semnături pe care o vom depune a 2-a zi după ce starea de alertă se va încheia. Aceasta e decizia”, spunea Ciolacu.

ADVERTISEMENT