Atac chimic in Siria. Zeci de persoane, afectate

Ionuţ Cataramă   
in Hotnews
02/08/2016, 21:59
Atac chimic in Siria. Zeci de persoane, afectate

Un oras din nordul Siriei a fost atacat, din elicopter, cu arme chimice pe baza de clor.

Aproximativ 30 de oameni au fost afectati de atacul din Saraqeb, in provincia Idlib. Deocamdata nu se stie cine se face responsabil de atac, informeaza BBC.

Toti cei implicati in conflictul din Siria au fost acuzati – si au negat – ca folosesc arme chimice.

Potrivit medicului Abdel Aziz Bareeh, care lucreaza in Saraqeb, oamenii stiu ce fel de arme chimice au fost folosite pentru ca au mai fost atacati in trecut cu asa ceva.
Voluntarii din echipa de salvatori au spus ca suspecteaza aceleasi arme, insa nu pot confirma cu certitudine ca au fost folosite in atac.

Potrivit altor surse, numarul ranitilor ar fi chiar de 33 de persoane.

In zona in care a avut loc atacul a fost doborat, luni, un elicopter rusesc. Toate cele cinci persoane aflate la bord – care se intorceau dintr-o misiune umanitara – au murit.

Clorul, folosit la scara larga in industrie, este interzis ca arma chimica. Simptome ale intoxicarii cu clor sunt ochi si piele iritata, dificultati de respiratie si hemoragii si spume la nivelul gurii.

Se crede ca locuitorii aceluiasi oras ar mai fi fost atacati cu clor si in urma cu trei ani, insa autoritatile siriene au negat acest lucru.

sursa: ziare.com

Ştirea MOMENTULUI

Nicolae Dică se teme înainte de FCSB – Sepsi. “Echipă agresivă!” Ce zice de Mihai Roman şi Alexandru Stan

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×