ADVERTISEMENT
Hotnews

Atac cibernetic cu furt de date ale clienţilor în hoteluri ale grupului Starwood

Grupul Starwood, proprietarul lanţurilor de hoteluri Sheraton şi W Hotels, a anunţat vineri o pătrundere ilegală în sistemul său informatic în America de Nord vizând obţinerea de date...
Autor: Ionuţ Cataramă | 21.11.2015 | 17:04
Atac cibernetic cu furt de date ale clienţilor în hoteluri ale grupului Starwood

Grupul Starwood, proprietarul lanţurilor de hoteluri Sheraton şi W Hotels, a anunţat vineri o pătrundere ilegală în sistemul său informatic în America de Nord vizând obţinerea de date bancare ale clienţilor, transmite France Presse.

ADVERTISEMENT

Hackerii au pătruns în sistemul informatic al anumitor hoteluri ale grupului instalând un software agresiv, care le-a permis să fure informaţii de pe cardurile bancare ale clienţilor, informează Starwood fără să menţioneze, totuşi, numele hotelurilor sau perioada în care a avut loc atacul cibernetic, potrivit Agerpres.

Restaurante, magazine de suveniruri şi puncte de vânzare din hoteluri Starwood au fost în mod deosebit vizate. Grupul hotelier urmează să stabilească dacă au fost afectate şi serviciul de rezervare şi programul de loialitate.

ADVERTISEMENT

“Software-ul agresiv a fost conceput pentru a colecta informaţii de pe cardurile de plată, între care numele proprietarilor, numărul cardului, codurile de securitate şi data de expirare”, precizează Starwood într-un comunicat.

“Nu există nici o dovadă că ar fi fost furate alte informaţii ale clienţilor, cum ar fi codul PIN”, adaugă grupul.

ADVERTISEMENT

Starwood recomandă persoanelor care s-au cazat în unităţile sale să-şi analizeze cu atenţie extrasele bancare şi să ia imediat legătura cu banca dacă observă nereguli.

În afară de Sheraton şi W Hotels, Starwood operează şi lanţurile de hoteluri St. Regis, Westin şi Le Meridien.

ADVERTISEMENT

Sursă: www.realitatea.net

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!