News

Atac cibernetic. Pot fi în pericol informații din campania vaccinare. Corpul de control face verificări. Update

11.03.2021 | 15:04
Atac cibernetic Pot fi in pericol informatii din campania vaccinare Corpul de control face verificari Update
ADVERTISEMENT

Corpul de control al premierului Florin Cîțu desfășoară o verificare la Institutul Național de Sănătate Publică (INSP). Este analizată siguranța sistemelor informatice gestionate la nivelul instituției.


UPDATE, ora 15:00/ Atacurile informatice la registrul electronic de vaccinare au avut loc la finalul săptămânii trecute. Se pare că în două zile ar fi avut loc 182 de atacuri informatice din Germania. În registrul electronic de vaccinare sunt publicate date cu caracter personal privind toate vaccinările

ADVERTISEMENT

Corpul de control face verificări. De asemenea, e posibil să se analizeze și suspiciunile legate de avizele pe care ar fi trebuit să le obțină Ministerul Sănătății înainte să anunțe datele legate de vaccinare, conform Digi24.


Știre inițială 13:31/ Verificarea la Institutul Național de Sănătate Publică se face în urma unor sesizări primite. La finalul săptămânii trecute ar fi avut loc un atac cibernetic asupra registrului de vaccinare, conform Digi24.

ADVERTISEMENT

Noul director al INSP, Radu Cucuiu, a afirmat că „s-a trimis o solicitare scrisă, prin care au fost solicitate anumite date, anumite acte, la care se va răspunde”, conform Libertatea.

Corpul de control al premierului Florin Cîțu verifică siguranța INSP după un atac cibernetic

În urma atacului cibernetic, date de la INSP, ar fi ajuns şi la o universitate din România. Într-un comunicat, INSP aminteşte că platforma de programare la vaccinare este dezvoltată şi administrată de către Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, conform știripesurse.

ADVERTISEMENT

“Centrele de vaccinare sunt organizate de către Direcţiile de Sănătate Publică Judeţene şi sunt comunicate atât Institutului Naţional de Sănătate Publică, cât şi STS, pentru a le asigura funcţionalitatea”, afirmă INSP.

Știre în curs de actualizare