News

Atac cu acid sulfuric la un metrou din Japonia. Două persoane sunt grav rănite

A fost atac cu acid sulfuric la o stație de metrou din Tokyo, Japonia. Două persoane s-au ales cu arsuri grave pe anumite părți ale corpului. Agresorul este căutat de oamenii legii.
25.08.2021 | 12:30
Atac cu acid sulfuric la un metrou din Japonia Doua persoane sunt grav ranite
ADVERTISEMENT

Incidentul a avut loc, miercuri, la stația de metrou din Tokyo, Shirokane-Takanawa, iar totul s-a întâmplat pe neașteptate. Victimele sunt un bărbat și o femeie. Mai exact, un tânăr japonez în vârstă de 22 de ani, care în timp ce urca pe o scară rulantă, s-a trezit cu acid sulfuric pe față și pe unul dintre umeri. Substanța a fost aruncată de către un bărbat care apoi a fugit de la fața locului.

A doua victimă este o femeie în vârstă de 34 de ani. Ea a avut ghinionul să calce pe zona de la metrou unde era acid sulfuric și a alunecat. Ulterior, s-a ales cu arsuri destul de grave la picioare. Au fost alertați de îndată oamenii legii, dar și ambulanța.

ADVERTISEMENT

Răniții au fost transportați la spital

Medicii care au sosit la metroul din Tokyo au transportat ambii răniți la spital. Cel mai afectat de acidul sulfuric, potrivit Kyodo News, este tânărul în vârstă de 22 ani. Atât el, cât și femeia nu-și amintesc precis cum arăta bărbatul care a provocat incidentul.

Din primele detalii oferite de victime, agresorul ar avea 1, 75 cm și o vârstă între 30 și 50 de ani. La momentul atacului, era îmbrăcat în negru și purta mască de protecție.  Agresorul este căutat de oamenii legii japonezi, în urma faptei sale. Astfel, s-a declanșat o anchetă.

ADVERTISEMENT

Totul a avut loc în contextul în care marţi au început în Tokyo, Jocurile paralimpice, care presupun măsuri de securitate destul de severe. Ele vor dura până pe data de  5 septembrie, iar pentru ca virusul SARS-COV2 să nu afecteze, Jocurile paralimpice au loc cu ușile închise.

La începutul lunii august, când se desfășurau Jocurile Olimpice, a mai fost un atac la un metrou din Japonia. Atunci, zece persoane au fost rănite tot de către un bărbat, după ce le-a înjunghiat cu un cuțit. Autorul era atunci un individ în vârstă de 30 de ani.

ADVERTISEMENT

Japonia este o țară destul de civilizată, drept urmare, astfel de evenimente nu prea au loc, mai ales că au o legislație destul de strictă în ceea ce privește obținerea de arme.

Cât de periculos este acidul sulfuric pentru corpul uman

Acidul sulfuric este foarte nociv pentru corpul nostru dacă luăm contact cu el. Ne poate lăsa cicatrici adânci din cauza arsurii severe pe care o poate cauza. Pentru a demonstra cât de periculos este, specialiștii au făcut un experiment cu un hamburger.

ADVERTISEMENT

În jumătate de oră, alimentul a fost complet dizolvat în jumătate de oră. Imaginați-vă, astfel, cât de grav ne poate afecta corpul!

Acidul sulfuric, armă pentru desfigurarea femeilor din Orient

Sunt cazuri în țările din Orient, unde femeile din Orient sunt desfigurate de către bărbați cu acid sulfuric. Se întâmplă în India, Pakistan sau Afganistan. Victimele mărturisesc că inclusiv până la os ajung să se desfigureze.

Se întâmplă și în țările Occidentale. O englezoaică pe nume Patricia Lefranc își amintește cum a fost atacată cu acid sulfuric: „Îm mai puţin de un minut, oasele de sub piele devin expuse. Dacă a fost aruncată o cantitate suficientă (de acid), chiar osul se transformă într-o masă amorfă şi moale. Organele interne se pot dizolva”, a povestit femeia.

ADVERTISEMENT
Tags: