News

Atac cu arcul cu săgeți în Norvegia. Cinci persoane au fost ucise. Suspectul, un danez, a fost arestat. Update

Un număr de 5 persoane au murit în urma unui atac neobișnuit din Norvegia. Un individ i-a atacat cu arcul cu săgeți. Atacatorul a fost arestat.
14.10.2021 | 22:15
Atac cu arcul cu sageti in Norvegia Cinci persoane au fost ucise Suspectul un danez a fost arestat Update
ADVERTISEMENT
14-10-2021
19:25

Suspectul pare să fi fost motivat de terorism

Atacul din Norvegia pare să fi fost un “act de teroare”, conform serviciilor de securitate locale, dar motivele vor vi stabilite ferm doar după o anchetă mai amplă, conform The Guardian.

Cetățeanul danez de 37 de ani care a ucis cinci persoane s-a convertit recent la islam, avea cazier și fusese etichetat recent drept un posibil extremist islamic de către autoritățile daneze.

“Au existat frici recente legate de radicalizarea sa”, a declarat ofițerul-șef al Poliției norvegiene, Ole Bredrup Sæverud, notează sursa menționată anterior.

14-10-2021
06:25

Cinci persoane au fost ucise în atacul cu arc din Norvegia. Suspectul, un danez, a fost arestat

Poliția din Norvegia a anunțat, joi, că a arestat un danez de 37 de ani, suspectat a fi autorul atacului cu arc şi săgeți de miercuri seara.

Atacul din urmă cu o zi s-a lăsat cu 5 morţi şi 2 răniţi la Kongsberg, în sud-estul Norvegiei, potrivit SkyNews.

Poliția norvegiană mai spune că posibilul atacator reținut locuiește în Kongsberg.

”Am decis să confirmăm această informaţie, deoarece există multe zvonuri care circulă pe reţelele sociale în jurul autorului atacului, unele persoane implicând persoane care nu au legătură cu faptele grave comise”, se arată într-un comunicat.

Șeful poliției, Oeyvind Aas, a mai spus, într-o conferință de presă: ”Un bărbat a fost reținut la 18:47. Din informațiile pe care le avem în acest moment, o singură persoană a comis acest act”.

Întrebat dacă poate fi vorba de un atac terorist, Aas a spus: ”Este firesc să ne gândim dacă este sau nu vorba despre un act de terorism. Oricum, este prea devreme pentru a ajunge la o concluzie”.

Un atac șocant a avut loc în cursul acestei seri în Norvegia, după ce un bărbat înarmat cu arcuri și săgeți a atacat mai multe persoane.

Mai mulți oameni au murit după un atac din Norvegia

Au existat mai multe victime care și-au pierdut viața și, de asemenea, există și un număr de răniți, dar, deocamdată, autoritățile locale au refuzat să precizeze care este numărul exact al acestora.

ADVERTISEMENT

„Din păcate, putem confirma că există mai mulți răniți și, din păcate, câțiva uciși în acest episod”, a declarat Øyvind Aas, șeful poliției din oraș.

Tragedia avut loc în orașul norvegian Kongsberg, aflat în sud-est, iar informația referitoare la persoanele decedate în urma acestui atac a fost confirmată de șeful poliției din acest oraș, a relatat Reuters.

ADVERTISEMENT

Suspectul a fost reținut de oamenii legii

De asemenea, tot șeful poliției a precizat și faptul că acesta a fost deja reținut și, conform informațiilor furnizate de autoritatăți, acesta este singura persoană care a fost implicată, el fiind unicul atacator.

“Persoana a fost reținută… din informațiile pe care le avem acum, această persoană a efectuat aceste acțiuni singur“, a declarat șeful de poliție Øyvind Aas.

ADVERTISEMENT

În același timp, șeful poliției a refuzat să vorbească despre numărul exact al victimelor, dar a precizat faptul că acest atac sângeros a avut loc într-o zonă foarte extinsă și, de asemenea, au existat mai multe scene ale crimelor în urma cărora mai multe persoane și-au pierdut viața.

Totodată, motivul acestui atac este necunoscut, dar ceea ce se știe până la ce moment este faptul că suspectul a fost dus la secție că și el este audiat de oamenii legii referitor la acest incident.

ADVERTISEMENT

Atacurile au început în centrul orașului

Tragedia avut loc în jurul orei locale 6:15 și informațiile inițiale arătau că un bărbat care era înarmat cu un arc cu săgeți comitea atacuri în multiple locuri din centrul orașului.

După ce tragedia a avut loc, la scenele crimelor au sosit echipaje de poliție, dar și elicoptere și câini antrenați.

“Au fost trimise o mulțime de resurse din mai multe locuri, inclusiv districtul de poliție din Oslo, echipa de bombe, poliția națională și echipele de intervenție de urgență”, a declarat Aas în fața jurnaliștilor.

„Ei asigură diferitele scene ale crimei. Avem mulți martori de intervievat”, a precizat el.

Informațiile preliminare mai arată și faptul că atacurile au început în centrul orașului la un magazin comercial, dar detaliile sunt „încă confuze”, au precizat polițiștii.

ADVERTISEMENT