News

Atac cu bombă în Muntenegru. Au fost uciși doi membri ai unui clan mafiot notoriu

Atac mafiot în Muntenegru, doi interlopi pierzându-şi viaţa la Cetinje, în urma unei explozii puse la cale de un clan rival.
20.06.2024 | 13:31
Atac cu bomba in Muntenegru Au fost ucisi doi membri ai unui clan mafiot notoriu
Dragan Roganovic (foto dreapta) este unul dintre bărbaţii ucişi în explozie Foto: Vijesti.me
ADVERTISEMENT

Două persoane au murit și trei au fost rănite joi dimineață în Cetinje (Muntenegru), după ce un dispozitiv exploziv a fost activat nu departe de Centrul Sportiv din acest oraş.

Războiul clanurilor mafiote din Muntenegru e vechi de un deceniu

Explozia a avut loc în jurul orei 9.10 (ora 10.10 în România), iar suflul său a spart geamurile clădirii Centrului Sportiv. Potrivit informațiilor furnizate de presa muntenegreană, în urma atacului au fost ucişi doi membri ai notoriului clan mafiot “Skaljar”, Petar Kaluđerović și Dragan Roganović (foto).

ADVERTISEMENT

Surse din vârful Administrației Poliției afirmă că unul dintre ei a murit pe loc, iar cel de-al doilea a decedat ulterior la spital, din cauza rănilor grave. Se pare că unul dintre bărbaţii uciși ar fost recent eliberat din închisoare.

Publicaţia muntenegreană Vijesti.me a mai aflat că printre răniţi se numără Taso Jovanović și Mihajlo Borozan, din Cetinje. Potrivit datelor operaționale ale poliției, cei doi răniți sunt și ei membri ai grupului infracțional organizat “clanul Skaljar”. A treia persoană rănită este o femeie în vârstă din Cetinje, care trecea pe stradă în momentul producerii exploziei, ea fiind transportată la Centrul Clinic din Podgorica.

ADVERTISEMENT

“La fața locului s-au deplasat imediat forţe de poliție, care au securizat zona. Pentru a stabili toate împrejurările și faptele și pentru a face lumină asupra acestui eveniment, ofițerii Direcției de Poliție, în coordonare cu Parchetul Superior de Stat din Podgorica, întreprind măsuri și acțiuni intensive de investigație, despre care opnia publică va fi informată în timp util”, a anunțat oficial poliția.

De luni de zile poliția muntenegreană se temea că așa ceva s-ar putea întâmpla în Cetinje, pentru că un număr mare de membri ai clanurilor criminale au fost puşi în libertate în ultima jumătate de an, mai scrie Vijesti. Cei mai mulți dintre ei au fost eliberați din detenție pentru că instanța nu a emis nici măcar un verdict de primă instanță la trei ani de la ordinul de reținere.

ADVERTISEMENT

Totodată, cel mai mare număr de astfel de persoane, pe care poliția le-a numit ca fiind membre ale unui grup infracțional, se află în Cetinje, capitala istorică a Muntenegrului, aflată la 30 km vest de actuala capitală, Podgorica.

Războiul dintre cele mai mari două clanuri mafiote din Muntenegru, “Skaljar” și “Kavac”, a început în urmă cu 10 ani odată cu dispariția unui transport de 200 de kilograme de cocaină în Spania, la Valencia. De atunci, peste 60 de persoane au fost ucise.

ADVERTISEMENT

Cei doi lideri ai acestor clanuri criminale, Igor Vukotić și Radoje Zvicer, sunt căutaţi de poliţie, însă autorităţile n-au reuşit să-i localizeze. Clanurile “Skaljar” și “Kavac” și-au luat numele din suburbiile orașului Kotor, de unde provin liderii lor.

ADVERTISEMENT
L-a convins pe Becali » După 4 luni de negocieri, semnează cu FCSB:...
L-a convins pe Becali » După 4 luni de negocieri, semnează cu FCSB: „Azi i-a dat răspunsul!”
Francezii au „foame“ de bani: dovada că prețurile au explodat la Paris, cu...
Francezii au „foame“ de bani: dovada că prețurile au explodat la Paris, cu ocazia Jocurilor Olimpice
EXCLUSIV Gică Hagi nu vrea să mai vine națională! Regele, în onflict cu...
EXCLUSIV Gică Hagi nu vrea să mai vine națională! Regele, în onflict cu FRF. Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță merg în această seară la Constanța să-l convingă!
Insula din Grecia care a ajuns sufocată de mormane de gunoaie
Insula din Grecia care a ajuns sufocată de mormane de gunoaie
Denis Alibec a rupt tăcerea despre noua iubită, o campioană mondială şi europeană...
Denis Alibec a rupt tăcerea despre noua iubită, o campioană mondială şi europeană la gimnastică. Tânără arată răvăşitor
A recunoscut totul! Cătălin Botezatu, declarații despre orientarea lui sexuală, după ce a...
A recunoscut totul! Cătălin Botezatu, declarații despre orientarea lui sexuală, după ce a fost criticat că este Gay: „Și cu femei, și cu bărbați...”
Când VINE PENSIA pe luna august. Este ultima lună înainte de recalculare
Când VINE PENSIA pe luna august. Este ultima lună înainte de recalculare
Alibec, îndrăgostit până peste cap. O campioană mondială la gimnastică i-a sucit mințile...
Alibec, îndrăgostit până peste cap. O campioană mondială la gimnastică i-a sucit mințile fotbalistului
Secretul înmormântării lui Ceaușescu. S-a aflat după 35 de ani
Secretul înmormântării lui Ceaușescu. S-a aflat după 35 de ani
Ea este soția profesorului cu fustă de la Universitatea din București. Bridget și...
Ea este soția profesorului cu fustă de la Universitatea din București. Bridget și Andrei Nae sunt căsătoriți de ani buni
Șef de companie de stat din Romania: 76.000 de lei pe lună. Cosmin...
Șef de companie de stat din Romania: 76.000 de lei pe lună. Cosmin Ghiță a fost numit director general pe 12 februarie 2023
Nu este o pădure, ci un singur copac! Marele Banian, arborele care ocupă...
Nu este o pădure, ci un singur copac! Marele Banian, arborele care ocupă o suprafață de aproape 19.000 de metri pătrați