Atac cu bombă într-o staţiune din Thailanda. O persoană a fost ucisă, zece rănite

Două bombe au explodat în staţiunea turistică Hua Hin din Golful Thailandei provocând moartea unei femei şi rănind alte 10 persoane, între care şi turişti străini, a informat pe Twitter un corespondent BBC, citând poliţia locală, scrie Reuters.

Bombele au fost ascunse în ghivece de flori şi au fost detonate cu ajutorul unor telefoane mobile, a precizat poliţia, potrivit lui Jonathan Head de la BBC.

Potrivit radioului poliţiei thailandeze, cele două explozii s-au produs cu puţin timp înainte de miezul nopţii, relatează DPA.

Presa locală a raportat că explozia a avut loc la o intersecţie unde se aflau numeroase baruri frecventate atât de turişti locali cât şi de străini. Poliţia a afirmat că cel puţin zece persoane au fost rănite, iar două se află în stare critică.

Atentate cu bombă au loc cu regularitate în cele trei provincii din sudul Thailandei, afectate de atacuri ale insurgenţilor, însă este rar ca astfel de atentate să vizeze zone frecventate de turişti.

Hua Hin, o staţiune de coastă din Golful Thailandei, este vizitată de turişti străini şi thailandezi. Este renumită ca fiind locul favorit al Regelui Bhumibol Adulyadej.

sursa: antena.ro