Atac CU BOMBĂ la sediul Ambasadei Spaniei din Libia

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
21/04/2015, 11:08
Atac CU BOMBĂ la sediul Ambasadei Spaniei din Libia

O bombă a explodat în faţa sediului Ambasadei Spaniei, în capitala Libiei, afirmă locuitori din Tripoli, ultimul dintr-un şir de atacuri vizând misiuni străine în această ţară nord-africană, relatează Reuters în pagina electronică.”Am auzit o explozie puternică”, a declarat o persoană care locuieşte lângă ambasadă.

Potrivit ziarului spaniol El Mundo, nicio persoană nu a fost rănită, având în vedere că Spania, la fel ca cele mai multe ţări occidentale şi arabe, şi-a retras diplomaţii în vară, în timpul unor confruntări sângeroase între grupări armate rivale la Tripoli. Imagini postate pe reţele de socializare prezintă avarii la un zid al clădirii.

Atacul nu a fost revendicat imediat, iar oficiali libieni nu au făcut comentarii. Islamişti loiali grupării Statul Islamic (SI) au revendicat o serie de asasinate de străini şi atacuri asupra unor ambasade şi câmpuri petroliere din Libia. Islamişti SI au exploatat haosul din ţara nord-africană, în contextul în care două guverne, susţinute de grupări armate, luptă pentru preluarea controlului la patru ani de la îndepărtarea fostului dictator Muammar Kadhafi de la putere.

Gruparea sunnită a revendicat duminică uciderea a aproximativ 30 de creştini etiopieni, la două luni după ce a decapitat 21 de egipteni copţi pe o plabă libiană. Guvernul libian recunoscut la nivel internaţional funcţionează în estul ţării, după ce o facţiune rivală a preluat controlul asupra aeroportului din Tripoli, în august, şi a instalat o administraţie rivală.

Sursă: www.ziarulring.ro

Închide ×