News

Video. Atac cu cuțitul în orașul german Wuerzburg. Trei oameni au murit și alți șase sunt răniți. Update

În orașul Wuerzburg, din Bavaria, a avut loc vineri seara un atac cu cuțitul în urma căruia trei oameni au murit și alți șase au fost răniți.
25.06.2021 | 20:54
Video Atac cu cutitul in orasul german Wuerzburg Trei oameni au murit si alti sase sunt raniti Update
Atac cu cuțitul în orașul german Würzburg. Trei oameni au murit și alți șase sunt răniți foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT
25-06-2021
19:40

Atacatorul se afla în îngrijire psihiatrică

Conform informațiilor prezentate de către Joachim Herrmann, ministrul de Interne din Bavaria din partea CSU, bărbatul de 24 de ani care a atacat persoanele se afla în îngrijire psihiastrică, notează inFranken.

25-06-2021
18:36

Atacatorul este un tânăr de origine somaleză de 24 de ani

Poliția din Franconia Inferioară a oferit informații preliminare despre identitatea atacatorului prin rețeaua de interacțiune socială Twitter.

“Fapte în loc de speculații: atacul unui somalez de 24 de ani a determinat moartea a trei persoane și a rănit serios altele. Omul care locuiește în Wuerzburg a fost împușcat de un glonț al poliției, dar viața sa se află în afara oricărui pericol”, a declarat Poliția.

Un bărbat a atacat cu cuțitul mai multe persoane din orașul german Wuerzburg, din landul Bavaria, iar în urma acestui incident trei persoane au decedat și șase au fost rănite.

Din primele imagini distribuite pe rețelele sociale, se pare că intervenția curajoasă a cetățenilor a fost importantă pentru descurajarea atacatorului până când poliția l-a imobilizat.

ADVERTISEMENT

Atac în orașul german Wuerzburg. Un bărbat înarmat cu un cuțit a ucis trei persoane

O operațiune amplă a poliției germane a avut loc vineri seara după ce un atacator a ucis trei persoane și a rănit alte șase cu un cuțit, informează Der Spiegel.

Oamenii legii au reușit să îl împuște în picior pe atacator și apoi să îl prindă, transmițând populației că acum nu mai există niciun pericol.

ADVERTISEMENT

Conform primelor informații, nu se știu cauzele atacurilor, țintele fiind alese aleatoriu în centrul orașului dintre trecătorii care se aflau în acel loc.

Un reporter al televiziunii publice ARD a declarat că poliția crede că nu există motive pentru a cataloga incidentul drept un atentat terorist, notează Reuters.

ADVERTISEMENT

Zona Pieței Barbarossa a fost închisă pentru moment cât timp investigațiile sunt în desfășurare.

Intervenția cetățenilor a fost decisivă pentru ca alte persoane să nu fie rănite

Trecătorii care se aflau în zonă au aruncat cu obiecte către atacator, încercând prin mai multe modalități să îl oprească, iar această inițiativă a fost decisivă pentru ca alte persoane să nu fie rănite, informează Nord Bayern.

ADVERTISEMENT

Poliția germană îndeamnă cetățenii să nu distribuie speculații pe marginea incidentului, asigurându-i că vor comunica deîndată ce vor avea noi detalii:

“Există multe speculații care circulă și nu ajută. Vom raporta deîndată ce avem informații sigure”, a declarat poliția din regiunea Franconia Inferiorară printr-un tweet.

Știre în curs de actualizare

ADVERTISEMENT