Atac cu cuţitul la Londra: 1 mort, 6 răniţi

Mirela Apostol   
in Hotnews
04/08/2016, 08:17
Atac cu cuţitul la Londra: 1 mort, 6 răniţi

O femeie a fost ucisă şi alte şase persoane au fost rănite într-un atac cu cuţitul, miercuri noaptea, în centrul Londrei, informează cotidianul The Guardian, citat de agenţia DPA. Poliţia încearcă să determine dacă atacul, care a avut loc în Piaţa Russell, a fost un act terorist.

Individul arestat după atacul cu cuţit, care a făcut un mort şi mai mulţi răniţi miercuri seara la Londra, suferea de probleme psihice, a indicat joi dimineaţa un responsabil al poliţiei, citat de AFP şi Reuters.

“Un tânăr de 19 ani a fost arestat la puţin timp după ora locală 22:39 (21:39 GMT) şi este în prezent sub pază la spital. Primele indicii sugerează că starea sa mentală ar juca un rol semnificativ în acest caz”, a declarat Mark Rowley, adăugând că nicio pistă nu este exclusă totuşi, între care şi pista teroristă amintită mai devreme.

Duminică, şeful poliţiei londoneze, Bernard Hogan-Howe, avertizase asupra eventualităţii unui atac terorist în Regatul Unit.

The Guardian publică în întregime un raport al poliţiei metropolitane londoneze, care afirmă că a primit un apel la 22.33 ora locală, miercuri, în care se raporta că a un bărbat înarmat cu un cuţit a fost văzut rănind mai multe persoane în Piaţa Russel. Poliţiştii au ajuns la faţa locului însoţiţi de serviciul de ambulanţă şi au găsit şase răniţi.

O femeie, despre care nu se dau alte detalii, a primit îngrijiri medicale pe loc, dar după scurt timp a decedat. Se aşteptau detalii despre celelalte victime.

La ora 22.39 a fost arestat un bărbat. În cursul arestării, un poliţist a folosit un taser (armă neletală cu şocuri electrice — n. red.).

În zonă au fost desfăşurate mai multe unităţi de poliţie, pentru a ţine situaţia sub control.

“Una din posibilităţile investigate este terorismul”, se încheie comunicatul citat.

Citeste mai mult pe RTV.NET

Ştirea MOMENTULUI

Nicolae Dică se teme înainte de FCSB – Sepsi. “Echipă agresivă!” Ce zice de Mihai Roman şi Alexandru Stan

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×